Tags: Application Service Provider, ASP, CRM, relatii cu clientii, management, strategie de afaceri, trainingSolutia pentru un proces eficient de management al relatiilor cu clientii se alege dupa o documentare atenta. Si atunci cand mergeti la piata pentru a cumpara o legatura de ceapa sau un kilogram de cartofi dati o tura prin toata hala ca sa vedeti oferta. De ce ar fi altfel atunci cand e vorba de sume cu adevarat importante? Nu vom da foarte multe nume in acest capitol pentru ca nu dorim sa va influentam in eventuala decizie de a achizitiona o solutie CRM. Va spunem doar ca SoftNet si Microsoft ofera aplicatii interesante, extrem de flexibile, la preturi si ele interesante. Nu va invatam sa negociati pentru ca suntem siguri ca o faceti foarte bine. Nu uitati regula de baza: aplicatia trebuie sa se plieze pe nevoile dumneavoastra si nu invers!

Cand decideti ca a venit momentul sa optati pentru un soft de CRM, ganditi-va ca o solutie ieftina ar fi inchirierea acestuia. Fara a va plictisi cu prea multi termeni tehnici, trebuie totusi sa va spunem ca o aplicatie CRM se poate inchiria de la un ASP (Application Service Provider). Cumparata sau inchiriata, solutia CRM trebuie:

- sa poata fi aplicata perfect companiei dumneavoastra si industriei in care va desfasurati activitatea,
- sa integreze 100% aplicatiile deja existente in companie,
- sa stocheze informatiile pe servere cu acces bine definit si care sa poata face fata numarului dorit de operatori in acelasi timp,
- sa ofere securitate de cel mai inalt nivel datelor dumneavoastra.

Nu uitati! Atunci cand credeti ca puteti face acest important pas, trebuie sa aveti consultari cu tosi factorii implicati. In plus, pregatiti-va pentru discutii lungi si obositoare cu programatorii si dezvoltatorii aplicatiei. Acestia va vor supune unui tir de intrebari despre cum doriti sa fie softul, mentionand totul intr-un contract. Deschideti bine ochii si nu semnati decat atunci cand sunteti complet sigur ca aplicatia va corespunde nevoilor dumneavoastra.

Articol publicat in  Consilier Departamentul de Vanzari (http://www.rs.ro/detalii_carte.asp?pid=411)

*** Vrei un training pe vanzari? Da-mi un mail la florinc@rs.ro!căutare personalizată


RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport