Tags: Calcul pensie si pensie anticipata, Legea pensiilor, pensii, Calcul pensie, Pensie anticipata, Pensie, Punctul de pensie



Din ciclul "ati intrebat - va raspundem", astazi despre cum va puteti calcula eficient momentul iesirii la pensie si, la fel de important, cati bani veti lua pe luna de la stat. Asta daca nu cumva v-ati aranjat o pensie privata si stati putin mai linistiti.




Asadar, am descoperit cel mai eficient program de calcul pensie care ia in calcul toate elementele, inclusiv lucrul in conditii speciale sau deosebite. Despre pensia anticipata (sau pensie anticipata), punctul de pensie sau chiar pensia alimentara, faceti un click pe linkul de mai jos. Succes!

Ce aduce nou 2010 in legislatia muncii?
Informatii "din interior" despre iminentele modificari ale Codului muncii si ale
Legii pensiilor!
http://www.seminar.legislatiamuncii.ro/?cs=632608


Pentru stabilirea varstei de pensionare:


Pentru stabilirea varstei de pensionare:

http://www.pensiiprahova.ro/index.php?pg=form-varste


In plus, am obtinut mai multe informatii despre modalitatea de calcul a pensiilor de la Casa Judeteana de Pensii Suceava :


"Modul de calcul al pensiilor


CUANTUMUL PENSIEI se determina prin inmultirea punctajului mediu anual, realizat de asigurat in perioada de cotizare, cu valoarea unui punct de pensie.

PUNCTAJUL MEDIU ANUAL se determina prin impartirea numarului de puncte, rezultat din insumarea punctajelor anuale realizate in perioada de cotizare, la numarul de ani corespunzatori stagiului complet de cotizare, prevazut de lege.

PUNCTAJUL ANUAL se determina prin impartirea la 12 a punctajului rezultat in anul respectiv din insumarea numarului de puncte realizat in fiecare luna.

NUMARUL DE PUNCTE realizat in fiecare luna se calculeaza prin raportarea salariului brut lunar individual, inclusiv sporurile si adaosurile, sau, dupa caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contributiei individuale de asigurari sociale, la salariul mediu brut lunar din luna respectiva, comunicat de Institutul National de Statistica.

Pentru PERIOADELE ASIMILATE stagiului de cotizare, la determinarea punctajului anual al asiguratului se utilizeaza:

a) cuantumul pensiei de invaliditate sau al altor drepturi de asigurari sociale obtinute in perioadele respective (cu exceptia altor categorii de pensii decat pensia de invaliditate) sau salariul minim brut sau net;
b) 25% din salariul mediu brut lunar din perioadele respective, in cazul in care asiguratul a urmat cursurile de zi ale invatamantului superior, pe durata normala a studiilor (cu conditia absolvirii acestora), a satisfacut stagiul militar, a fost concentrat, mobilizat sau in prizonierat sau salariul minim brut sau net.

Pentru stagiul potential, acordat asiguratilor in drept sa obtina o pensie de invaliditate, punctajul anual al asiguratului este de: 0,75 puncte pentru gradul l de invaliditate, respectiv handicap grav; 0,60 puncte pentru gradul II de invaliditate, respectiv handicap accentuat; 0,40 puncte pentru gradul III de invaliditate, respectiv handicap mediu.

Punctajul anual al asiguratului nu poate fi mai mare de 5 puncte intr-un an calendaristic, pentru stagiul de cotizare realizat dupa data de 1 aprilie 2001.

Asiguratii care, dupa indeplinirea conditiilor de pensionare pentru limita de varsta, contribuie o anumita perioada la sistemul public de pensii beneficiaza de majorarea punctajului realizat in aceasta perioada cu 0,3% pentru fiecare luna, respectiv cu 3,6% pentru fiecare an suplimentar.

CNPAS comunica anual asiguratului, prin casele teritoriale de pensii, punctajul anual si punctajul cumulat pentru perioada de cotizare.


VALOAREA UNUI PUNCT DE PENSIE se calculeaza pe baza unui coeficient care nu poate fi mai mic de 30% si mai mare de 50% din salariul mediu brut lunar, utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat din anul iesirii la pensie.

Daca se constata abateri mai mari de 10% intre salariul mediu brut lunar realizat fata de cel prognozat, CNPAS, de comun acord cu Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si cu Ministerul Finantelor Publice, va recalcula valoarea punctului de pensie pe baza unei noi prognoze a salariului mediu brut lunar.”

Daca ai intrebari privind varsta ta de pensionare, raspunsul se afla aici! CLICK!



căutare personalizată






RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport