Ne luam la revedere de la microintreprinderi?



Tags: Ne luam la revedere de la microintreprinderi?, impozit forfetar, impozit pe pierderi



Guvernul pregateste o modificare a Codului Fiscal prin care microintreprinderile ar putea fi obligate la plata unui impozit obligatoriu minim de 1.625 lei pe trimestru.

Surse guvernamentale sustin ca aceasta masura a fost luata in urma verificarilor facute de catre autoritatile fiscale care au constatat ca majoritatea companiilor, inclusiv microintreprinderi, au inregistrat pierderi, astfel ca s-a decis aplicarea unui impozit forfetar.

Impozitul va fi aplicat microintreprinderilor care efectueaza, preponderent, activitati incluse in urmatoarele categorii:

- tranzactii imobiliare
- inchiriere si leasing
- operatiuni de investigatii si protectie

Noile prevederi vor fi aplicate si pentru microintreprinderi care desfasoara activitati legate de hoteluri si alte facilitati de cazare, restaurante si alte activitati de servicii de alimentatie, servicii in tehnologia informatiei si informatice, juridice si de contabilitate, fabricarea bauturilor sau industria alimentara.

40% dintre firmele din Romania, strivite de impozitul pe pierderi

Micii intreprinzatori care si-au creat afaceri de familie si eventual si-au luat si o masina in leasing pe firma risca sa fie ucisi de masurile fiscale anuntate de Guvern.

Impozitul „pe pierdere” se va aplica firmelor care au cifra de afaceri sub 216.600 de lei pe an, insa multe din acestea sunt afaceri de genul buticurilor de cartier, cu doi-trei angajati, si acestia membri ai familiei, si care functioneaza la limita rentabilitatii. Pentru astfel de firme, o taxa suplimentara de 6.500 de lei pe an ar insemna falimentul.

Antreprenorii sunt revoltati de masurile anuntate de guvern, insa, in absenta unor patronate care sa-i reprezinte, isi varsa amarul pe forumurile ziarelor online.

Inca o lovitura de gratie pentru intreprinderile mici si mijlocii vine din interdictia de a deduce TVA pentru autovehicule si carburanti. Aceasta se va traduce printr-o majorare cu 19%  a costurilor legate de autovehicule. Indirect, vor fi lovite si firmele de leasing, pentru care sectorul auto a generat, anul trecut, circa 70% din afaceri. (sursa: Capital , articol scris de Raluca Barbuneanu, Marius Guta)



căutare personalizată






RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport