Inceputul sfarsitului pentru piata imobiliara din Romania?



Tags: apartamente, terenuri, case, vile, imobiliare, ansambluri rezidentiale



Piata imobiliara romaneasca reprezinta unul dintre cele mai inexplicabile fenomene economice, fara nico legatura cu realitate

Preturile la care au ajuns proprietatile din Romania sfideaza orice limita a intelegerii. Acestea nu au nicio legatura nici cu veniturile populatiei si nici cu dezvoltarea generala a tarii. 

Si totusi preturile au crescut continuu nascand intrebarea: unde se vor opri?, in cazul celor mai optimisti, respectiv "daca se vor opri", in cazul celor mai pesimisti.

La randul lor, dezvoltatorii imobiliari construiau intr-o frenezie  oarecum de inteles in contextul respectiv, raspunsul lor la intrebarile de mai sus fiind: de ce sa se opreasca?!

Si iata ca, atunci cand nimeni nu se mai astepta, primele semne evidente ca 'exista probleme in Paradis" (vorbim, evident, despre Paradisul imobiliar reprezentat de piata autohtona) au inceput sa apara. 

Reprezentantii agentiilor imobiliare si-au facut publice estimarile potrivit carora piata "second hand" va scadea dramatic. Cei care vad in aceste estimari "o lucratura", ar trebui sa se intrebe ce interes ar avea agentiile sa creeze o stare de asteptare care sa le inghete tranzactiile pentru moment?

Cum spuneam, primele estimari privind reculul pietei imobiliare autohtone deja au fost lansate, dar estimarile sunt una iar ce se intampla in viata reala poate fi cu totul altceva.

De data aceasta nu a fost asa. Unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata imobiliara europeana si, implicit si romaneasca, grupul austriac Immoeast a lasat sa se inteleaga, printr-o exprimare mult prea elaborata, ca nu exclude posibilitatea "sa isi ia jucariile si sa plece acasa".  

Primul pas in aceasta directie il reprezinta decizia de a opri orice noi investitii pe piata romaneasca, chiar daca va duce la sfarsit investitiile deja incepute, pentru ca banii trebuie recuperati, cat se va mai putea. 

"Acest lucru poate fi realizat prin intarzierea sau anularea unor viitoare etape ale unor proiecte anuntate si prin amanarea sau anularea proiectelor intarziate, dar aflate inca in stadiu de planificare", precizeaza grupul austriac intr-un comunicat care poate fi echivalat cu o lovitura de maciuca pentru cei care au uitat o regula de baza a economiei: piata nu merge doar... (continuare in Capital )



căutare personalizată






RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport