Taxi de Bucuresti si taxi de Ilfov



Tags: taxi, Bucuresti, taximetrie, Pandele, Ilfov



Proiectul de modificare a legii taximetriei, dacă va fi votat în forma actuală, îi va transforma pe taximetriştii ilfoveni în viitori chiriaşi ai deţinătorilor de autorizaţii taxi din Bucureşti, a declarat, marţi primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele.

''Printr-o astfel de lege nu s-ar face altceva decât să se creeze precedente periculoase în ceea ce priveşte relaţiile dintre Bucureşti şi Ilfov, unităţi administrativ teritoriale care, oricum, mai devreme sau mai târziu, vor forma o zonă metropolitană. Legea taximetriei nu ar trebui, în opinia mea, să creeze un monopol local ci ar trebui să creeze mecanismele liberalizării, în condiţiile legii, serviciului de taximetrie prin care avantajat nu va fi decât consumatorul, cetăţeanul'', apreciază, într-o declaraţie remisă AGERPRES, edilul oraşului Voluntari.

În susţinerea afirmaţiilor sale, Pandele subliniază că Oficiul Concurenţei a recomandat, la sfârşitul lunii martie, respingerea proiectului de lege invocând faptul că ''prin aceste modificări s-ar încălca principiile unei libere concurenţe'' şi adaugă că votarea proiectului de lege ''va încălca prevederile legii 168/2010, art. II pct. 1 şi 2 şi art. 3 din OG 27/2011 prin care transportul rutier efectuat între Bucureşti şi Ilfov este considerat transport public local''.

''Bucureştiul se află şi s-a aflat în Ilfov. Aceste două unităţi administrativ-teritoriale au fost şi trebuie în continuare privite ca un tot unitar. Mâine (n.r. marţi) parlamentarii României urmează să voteze proiectul de modificare a legii 38/2003 (legea taximetriei), lege care odată votată va interzice taximetriştilor ilfoveni să-şi desfăşoare activitatea pe raza administrativă a Bucureştiului. Acest proiect de lege, votat în forma actuală, îi va transforma pe taximetriştii ilfoveni în viitori chiriaşi ai deţinătorilor de autorizaţii taxi din Bucureşti. Ce s-ar întâmpla dacă ilfovenii ar bloca accesul maşinilor de salubritate care transportă zilnic sute de tone de gunoi către gropile care se găsesc pe raza judeţului Ilfov? Sau dacă la aeroportul internaţional Otopeni nu vor mai putea opera decât taximetriştii autorizaţi de primăria oraşului Otopeni (aproximativ 40 de taxiuri)? Iar aberaţiile actualului proiect de lege ar putea continua'', mai spune primarul Pandele.

Edilul oraşului Voluntari a avut, luni, o întâlnire, la sediul primăriei, cu taximetriştii din Voluntari reprezentaţi de Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT), Asociaţia Profesională a Transportatorilor în regim de Taxi şi Închiriere (APTTI) şi Asociaţia Independenţilor din judeţul Ilfov (Taxi 200).

Noile amendamente la legea taximetriei luate în discuţie includ şi aplicarea unui tarif unic pentru serviciul de taximetrie, care ar urma să fie stabilit de consiliul local. Potrivit proiectului de lege, taximetriştii care vor avea licenţă de transport în judeţul Ilfov nu vor mai avea voie să circule prin Capitală, iar în aceste condiţii, potrivit taximetriştilor, vor rămâne fără locuri de muncă aproximativ 2.000 de şoferi din lipsă de clienţi.

Sursa: AGERPRES


căutare personalizată






RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport