Despre E-uri, numai de bine...
08-Oct-2007 by *** (invitat special pe blog)
Tags: Timbark Cool, E-uri, alimentatie sanatoasa, bautura necarbonatata, vitamina C, acid folic, E 414, E 331, E 466
Din primele informatii de pe eticheta aflam ca in sticla roz se afla o bautura necarbonatata "imbogatita cu vitaminele C, B6, acid folic, B 12, cu zaharuri si indulcitori". De asemenea, ni se mai spune ca produsul a fost pasteurizat, obtinut din suc concentrat, cu valoare energetica scazuta.
Timbark Cool de grepfrut roz a fost obtinut din "apa, zahar (D) si/ sau sirop de glucoza-fructoza (G), suc de grepfrut roz (4%), corectori de aciditate: acid citric E 330 si citrat trisodic E 331, stabilizatori: E 466 caroximetilceluloza si guma arabica E 414, aroma, vitamine: C, B6, acid folic si B12, coloranti: antocianina E 163 si rosu cosenila E 120, indulcitori: ciclamat de sodiu E 952 si zaharinat de sodiu E 954, conservanti: benzoat de sodiu E 211 si sorbat de potasiu E 202". Un singur pahar continand 100 ml de suc ne va aduce o valoare energetica 28 kcal (121 kj), proteine 0,1 g, glucide 7,0 g, lipide 0,1 g, vitamina C 30 mg (50% DZR – doza zilnica recomandata), acid folic 30 µg (15% DZR), vitamina B 12 3 µg (15% DZR), vitamina B6 0,3 mg (15% DZR).
ANALIZ?. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi ne explica faptul ca produsul analizat este de fapt o bautura necarbonatata cu profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de glucide rafinate adaugate (zaharoza si/sau sirop de glucoza-fructoza), 4% suc de grepfrut pasteurizat si un cocteil de aditivi alimentari reprezentati de corectori de aciditate, stabilizatori, arome, coloranti, indulcitori artificiali intensi (E 952 si E 954)...
(continuare pe http://www.jurnalul.ro/articole/105282/e-163e-120-grepfrut-roz)
Multumim, Jurnalul National!