Gata! Se scumpesc apartamentele!



Tags: Gata! Se scumpesc apartamentele! garsoniere, 3 camere, imobiliare



Evolutia pretului solicitat pentru apartamentele scoase la vanzare de proprietari, intermediari si dezvoltatori este, dupa trei ani de scaderi succesive, pozitiva in primul trimestru al anului 2011, conform unui studiu realizat de portalul imobiliare.ro. Casele si vilele, dar mai ales terenurile intravilane nu au iesit inca din recesiune si inregistreaza, in continuare, scaderi importante de pret.

Apartamentele, atat cele vechi cat si cele noi, au avut o evolutie pozitiva, in crestere, in primul trimestru al anului. Valoarea Indicelui national imobiliare.ro inregistrata la finalul primului trimestru a fost de 1.043 euro/mp util, cu 0,97% mai mare decat valoarea inregistrata la finalul lunii decembrie 2010 (1.033 euro/mp util). Pe segmentul apartamentelor vechi, in T1 2011 s-au inregistrat cresteri de pret in aproape toate orasele mari din tara. Variatiile au fost cuprinse intre minus 1,6% in Cluj-Napoca, acesta fiind de altfel singurul caz in care indicele imobiliare.ro a inregistrat o scadere si plus 2,7%, cea mai mare crestere fiind inregistrata la Constanta. Cresteri au fost inregistrate si la Timisoara (+1,5%), Bucuresti (+0,8%), Iasi (+0,6%) si Brasov (+0,5%).

Si apartamentele noi au avut o evolutie in crestere, singurele exceptii fiind intalnite la Iasi si la Brasov, unde au fost inregistrate scaderi de 10,7%, respectiv de 0,7%. in Capitala, insa, pretul solicitat pentru apartamentele noi a crescut cu peste 1,4% din decembrie 2010 pana in aprilie 2011. Cresteri au avut loc si la Constanta (+1,3%), Timisoara (+1,2%) pentru ca recordul pe acest segment sa fie detinut de Cluj-Napoca (+5,3%).

Spre deosebire de apartamente, evolutia pretului cerut pentru casele si vilele construite inainte de 1990 scoase la vanzare in principalele orase din tara a fost preponderent negativa, cu exceptia proprietatilor din Cluj-Napoca, unde au inregistrat o crestere de 1%. La Timisoara s-a inregistrat cea mai mare scadere de pret, de peste 14%. Scaderi importante au avut loc in Capitala (minus 8,4%), dar si la Constanta (minus 6,8%). La Brasov, pretul solicitat pentru casele construite inainte de 1990 a scazut cu 0,8% in intervalul analizat. Principalul atu al caselor vechi ramane amplasamentul, in zone semi-centrale sau cartiere foarte bune, ceea ce face ca pretul pe metru patrat solicitat in acest caz sa se mentina in continuare mai ridicat decat cel practicat pentru constructiile noi.

Preponderent negativa a fost si evolutia pretului cerut pentru casele si vilele construite dupa 1990 scoase la vanzare in principalele orase din tara, exceptie, de aceasta data, facand Brasovul unde s-a inregistrat o crestere de 4% si Timisoara (plus 0,1%). Cea mai mare scadere pe acest segment a fost inregistrata la Constanta (-7,2%). in Capitala, casele si vilele construite dupa 1990 s-au ieftinit cu... citeste continuarea pe Agerpres


căutare personalizată






RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport