Tags: Rugby World Cup 2007, France, Noua Zeelanda, Romania, stejari, incrancenare, dorinta, victorie



Moment impresionat la cantarea imnului Romaniei, unde mai multi jucatori plangeau efectiv in timp ce cantau imnul. Moment si mai impresionant prin legatura dintre tribune, unde sotia lui Romeo Gontineac plangea cu unul dintre copii acestora in brate. Asa a inceput meciul Romania – Noua Zeelanda, continuat cu Stejarii stand fermi la celebra Haka a All Blacks. Nici un muschi nu a clintit pe fata jucatorilor nostri.

Romania a inceput greu acest meci. Sau Noua Zeelanda l-a inceput bine. Un placaj ratat in 22-ul All Blacks s-a dus tocmai in eseu la noi in terenul de tinta, unde Sivivatu a inscris primul eseu All Blacks. 0-5, pentru ca Mc’Allister a trimis in bara.

Romania incepe sa joace si Gontineac are o patrundere care da sperante. Echipa noastra placheaza cat pentru toata Cupa Mondiala, insa felul in care paseaza neozeelandezii din placaj, din orice pozitie, poate speria pe un jucator mai slab de inima. All Blacks cedeaza insa in granmada si asta ne da iarasi sperante. Sirbu reuseste o interceptie dupa un mol si visam deja la eseu, insa a fost inainte.

Noua Zeelanda nu iarta niciodata o greseala a adversarilor. Masoe ne penalizeaza in minutul 10 si inscrie al doilea eseu, cu Mc’Allister transformand. 0-10, insa este imbucurator faptul ca le-am luat deja balonul de doua ori neozeelandezilor in jocul la sol si stam foarte bine pe picioare. In finalul primului sfert de ora insa, Rokocoko scapa dupa tusa si pase succesive, iar Mc’Allister suteaza pentru 0-19. Nu trec decat 3 minute si Evans culege un balon dupa un placaj al nostru si se duce in eseu. Eseu fara transformare, tabela arata 0-24.

Incep din nou placajele tari ale Romanei si ne apropiem de 22 cu o tusa insa pierdem posesia. Dupa 6 incercari de placaje ale romanilor, Ciuntu este dat peste cap de Sivivatu si din nou All Blacks au eseu, cu Mc’Allister transformand. 0-31.

Acum incepe cea mai buna perioada de joc a Romaniei. Luam balonul dupa o incerare de deschidere a All Blacks in urma unei gramezi, Dumitras are o patrundere exceptionala si parea ca se duce in eseu, este oprit dar Tonita continua si suntem la 5 metri de eseu. Avem tusa la 5 metri, facem molul pe care ne bazam mereu si Petre prinde perfect, patrunde Ciuntu, culege Manta acel balon, vine Tincu si plonjeaza in eseu! Eseu Romania, Marius Tincu. Dimofte rateaza transformarea, si este 5-31.

Noua Zeelanda vrea sa plateasca acest eseu si pleaca la atac, scapam intr-o prima faza cand fundasul face inainte, insa imediat pasele perfecte ale neozeelandezilor il gasesc pe Mauger si este din nou eseu. 5-36 la pauza, dupa ce Mc’Allister rateaza transformarea.

Final de repriza intai, o repriza in care Romania putem spune ca a impresionat. Nici un balon scapat inainte asa cum s-a intamplat pana acum si o determinare de exceptie, cu placaje dure date ca la carte. Eseul nostru, munca unei intregi echipe, a fost rasplata meritata dupa aceste 40 de minute. 

Urma repriza a doua.

Spre deosebire de prima parte, aceasta repriza incepe mai bine pentru echipa noastra si recuperam doua baloane pe atacul cu inaintarea al Noii Zeelande, Petre si Ciuntu avand ambii sansa unor curse de care si-ar fi amintit poate toata viata. Replica All Blacks vine prin Rokocoko, care s-a scuturat de un placaj al lui Gal si a fost aproape de eseu, si mai apoi prin patrunderea lui Toeava, care nu a mai putut fi oprit. Mc’Allister transforma pentru 5-43.

In minutele care vin apar schimbari in echipa noastra, Corodeanu, accidentat, lasandu-i locul lui Ratiu, Mavrodin intrand in locul lui Tincu iar Paulica in locul lui Florea. Brezoianu are o reactie de manual la un atac neozeelandez si opreste in extremis un atac, tot el primeste un placaj la gat de la Lauaki insa arbitrul nu vede, dupa care suntem din nou aproape de eseu. Ducem balonul la 5 metri de terenul de tinta All Blacks, Tonita, Manta si Mavrodin pun capul jos si imping fara frica, insa pierdem in cele din urma posesia. O sansa de eseu care, daca era fructificata, ar fi fost poate cel mai frumos lucru din aceasta repriza.

Trecusera peste 10 minute de la precedentul eseu All Blacks si Rokocoko si-a adus aminte ca echipa sa vrea sa castige la scor, asa ca profita de un balon recuperat de la noi si inscrie o noua incercare. Evans trece acum la transformare si suteaza perfect, facand ca tabela sa arate 5-50.

In echipa noastra intra si Vlaicu in locul lui Dumitras iar Calafeteanu ii ia locul lui Sirbu, dupa care Vlaicu incearca un balon de urmarire pe care era cat pe ce sa-l si prinda. Rateaza interceptia si era sa fie eseu pentru All Blacks daca nu degaja Sirbu. Se dau multe placaje, multe ratate insa, si oboseala incepe sa-si spuna cuvantul. In doua minute All Blacks inscriu doua eseuri, prin Hore si iarasi Rokocoko, aflat la a treia sa reusita. Evans le transforma pe ambele si acum tabela arata 5-64.

Este schimbat si Manta cu Ursache iar Gontineac ii lasa locul lui Dascalu, dupa care Romania ajunge iarasi in terenul advers cu gandul de a inscrie. Primim penalitate la 35 de metri si se alege transformarea. Vlaicu suteaza foarte bine, asa ca se face 8-64. La 3 minute dupa, minutul 74, trimitem un balon de urmarire la care Gal pune foarte bine presiune, pasele duc balon foarte bine pe partea dreapta, Dascalu are sansa de a da mai departe la Ciuntu, insa alege sutul de urmarire si pierdem posesia.

Acea faza a fost ultima a Romaniei din meciul cu All Blacks. Scorul era 8-64 si reflecta realitatea din teren. In ultimele 5 minute insa, All Blacks au marcat 3 eseuri sprintand ca si cum ar fi fost inceputul de meci. Smith, Howlett si Toeava au inscris dupa ce au scapat de placaje iar Evans a transformat tot. Scor final 8-85 dupa 5-36 la pauza.

A fost un meci jucat cu inima de Romania, asa cum ne doream inainte de aceasta partida. S-a vazut dorinta de juca rugby in fata celor mai buni din lume si am reusit de multe ori acest lucru. Faptul ca Noua Zeelanda poate face insa aproape orice atunci cand are posesia in camp deschis ne-a facut sa luam 13 eseuri. Pentru noi, ramane momentul eseului lui Marius Tincu. Un eseu impotriva All Blacks care a adus mandrie in sufletele „stejarilor”.

A fost ultima partida a Romaniei la Cupa Mondiala 2007. O victorie, cu Portugalia, si trei infrangeri, cu Italia, Scotia si Noua Zeelanda, acesta este bilantul. Ultima impresie a aratat jucatori ca Manta, Tincu, Tonita, Corodeanu, Balan, Brezoainu, Gontineac, Socol, Petre, Gal, Florea, Dimofte, Dumitras, Ciuntu, Mavrodin, Paulica, Ursache, Calafeteanu, Dascalu, sau Ratiu parasind terenul cu capul sus, aplaudati de 33.000 de oameni la Toulouse.
    
     Romania – Noua Zeelanda 8-85 (5-36)
    
     29 septembrie
     Stade Municipal, Toulouse
     Ora 13:00 (ora locala), Ora 14:00 ora Romaniei
     TV: TVR2 – in direct
    
     Au marcat: Tincu, 1e, Vlaicu, 1lp, respectiv Sivivatu, 2e, Masoe, 1e, Rokocoko, 3e, Evans, 1e, 6t, Mauger, 1e, Toeava, 2e, Hore, 1e, Smith, 1e, Howlett, 1e, Mc’Allister, 4 t
    
     Arbitru: Joel Jutge
     Judecatori de margine: Federico Cuesta, Malcolm Changleng
     Arbitru TV: Paul Marks
    
     Romania: 15. Iulian Dumitras - 14. Stefan Ciuntu, 13. Csaba Gal, 12. Romeo Gontineac, 11. Gabriel Brezoianu - 10. Ionut Dimofte, 9. Lucian Sirbu - 8. Ovidiu Tonita (cpt), 7. Alexandru Manta, 6. Florin Corodeanu - 5. Cristian Petre, 4. Sorin Socol - 3. Silviu Florea, 2. Marius Tincu, 1. Bogdan Balan
     Rezerve: 16. Razvan Mavrodin, 17. Paulica Ion, 18. Valentin Ursache, 19. Cosmin Ratiu, 20. Valentin Calafateanu, 21. Florin Vlaicu, 22. Catalin Dascalu
    
     Noua Zeelanda: 15 Nick Evans - 14 Joe Rokocoko, 13 Isaia Toeava, 12 Aaron Mauger, 11 Sitiveni Sivivatu - 10 Luke McAlister, 9 Andy Ellis - 8 Sione Lauaki, 7 Chris Masoe, 6 Jerry Collins (capt) - 5 Keith Robinson, 4 Reuben Thorne - 3 Greg Somerville, 2 Keven Mealamu, 1 Neemia Tialata.
     Rezerve: 16 Andrew Hore, 17 Tony Woodcock, 18 Chris Jack, 19 Richie McCaw, 20 Brendon Leonard, 21 Doug Howlett, 22 Conrad Smith.



căutare personalizată






RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport