Tags: gsp, gsp.ro, gsptv, gsptv.ro, fotbal, liga lui Mitica, campionate, RCS, RDS, Dolce, Antena 1



Sunt un consumator de fotbal. De fapt, de sport. Ma uit cu mare placere la snooker, tenis, Fomula 1, handbal si, mai ales, rugby. Posturile de sport precum Sport 1, Sport.ro, Sport Club sau Eurosport si Eurosport 2 au un loc bine definit pe telecomanda mea. Telecomanda de pe care lipseste insa GSPTV. Cu toate surorile sale (sau fratii sai); GSPTV 2, GSPTV3, GSPTV4, pana la "n", vorba profesorului meu de matematica. De ce? Foarte simplu: sunt abonat la Dolce. Dupa o experienta nefericita cu UPC (Astral), am decis sa renunt la cablu si sa trec pe satelit. Timp de aproape un an, vazusem Liga Campionilor (la care voi reveni), cu niste purici mai mari decat balonul de fotbal. De fapt, nici nu stiam cand era gol, ma bucuram de bucuria spectatorilor din tribuna. Sau, cand juca vreo echipa din Romania, auzeam tipetele din apartamentele vecinilor. Si sticlele de bere aruncate pe geam...

Revin la GSPTV si la fotbal. Am spus ca sunt un consumator de fotbal. Asa este. De fotbal de foarte buna calitate. Sunt capabil sa renunt la cateva ore de somn ca sa urmaresc un meci din Liga Campionilor, insa nu fac acelasi lucru pentru un meci din, cum ii spune?, Liga lui Mitica? Cum care Mitica? Ala de la Liga! Adica Dumitru Dragomir, meseriasul care a reusit sa-si faca toate jocurile si a incurcat totul. De fapt, Mitica a castigat. Au castigat si cluburile. Ce au castigat? Bani. Ce au pierdut? Telespectatori.

GSPTV este un canal de sport care se anunta extraordinar. Ii port un respect deosebit lui Radu Naum si sunt ferm convins ca este un veritabil profesionist. Catalin Tolontan este unul din cei mai buni ziaristi de sport din istorie. Mai sunt cativa baieti interesanti la GSPTV, dar, din pacate, pentru ca un post sa aiba succes, este nevoie de un "ingredient" simplu: telespectatorul. Iar aproape 70% din telespectatori nu pot vedea GSPTV. De ce? Logic, pentru ca RCS&RDS nu detine, din fericire, monopol pe piata cablistilor si nici a celor ce distribuie semnal prin satelit (cu Digi TV).

Asadar, peste cateva zile incepe campionatul iar eu nu voi putea vedea decat meciurile de pe Antena 1. Cum Liga a programat 4 sau 5 meciuri la aceeasi ora, ca sa oblige GSPTV sa mai dea partide si altora (vezi Realitatea TV sau Telesport), iubitorii de fotbal care vor sa vada doua echipe la lucru (CFR Cluj si Otelul Galati, de exemplu), vor face bataturi la degete schimband intre GSPTV2 si GSPTV4, fapt destul de enervant, cu efecte greu de anticipat pe termen lung in "psihologia telespectatorului de fotbal".

Sincer sa fiu, nu sunt deloc deranjat de faptul ca nu voi vedea decat, cel mult, un meci pe etapa. La nivelul aratat de fotbalul romanesc, la scandalurile din ultimii ani, la fitele demonstrate de fotbalisti care au reusit un stop si se cred Pele, voi ramane pe Sport 1 sa vad Liga a II-a din Anglia (ce meciuri! ce stadioane!) sau Guiness Premiership (rugby).

Asadar, GSPTV isi intra in paine. Le urez succes celor aproape 100 de jurnalisti care formeaza o echipa solida si le transmit ca voi urmari cu interes mersul lor pe sarma. Au sanse sa reuseasca si sa impuna un nou brand (GSPTV) sau pot distruge ceea ce, cu greu, au construit celelalte televiziuni in aproape 15 ani (interes pentru fotbal, de fapt, pentru scandalurile din fotbal).

P.S. Promit sa postez pe blog cele mai interesante stiri din fotbalul intern. Le voi lua, desigur, de pe gsp.ro sau gsptv.ro :-) Traiasca Internetul!



căutare personalizată






RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport