Tags: rugby, Arcul de Triumf, IRB Nations Cup, FRR, rugby.ro, www.rugby.ro, nocturna, stejari, frunza de stejar



94 de ani au trecut de cand s-a jucat primul campionat de rugby pe Stadionul Arcul de Triumf. Saptamana viitoare vom asista la un moment istoric: pentru prima oara se va aprinde nocturna pe acest stadion. Federatia Romana de Rugby a instalat pe terenul "de la sosea" o instalatie de nocturna de ultima generatie, cu 1100 de lucsi, la standardele unei transmisii TV . 80 de proiectoare Philips, sistem inteligent de pastrare a setarilor, tehnologie care va fi folosita si la JO din China, toate pentru rugbyul romanesc. Primii care o vor testa vor fi, bineiteles, jucatorii echipei nationale a Romaniei. Inaugurarea nocturnei are loc luni, 9 iunie, in jurul orei 20:30.

SE APRINDE NOCTURNA LA ARCUL DE TRIUMF!
  
Stadionul National Arcul de Triumf intra in legenda rugbyului romanesc in 1913, cand Grigore Cantacuzino - primarul de atunci al Bucurestiului, a hotarat ca Primaria, contra sumei simbolice de 1 leu pe an, sa cedeze Federatiei Societatilor Sportive din Romania, pe tot timpul existentei acesteia, "terenul de la Sosea". Intinderea totala era de 25 ha iar terenul era destinat exclusiv activitatilor sportive.

Primul campionat national de rugby, s-a disputat aici in 1914, asa ca putem spune ca atunci s-a inaugurat aceasta arena pe care au copilarit multe dintre gloriile rugbyului romanesc.

Acum, dupa 94 de ani de la acel campionat, pe leaganul rugbyului romanesc se aprinde lumina. Federatia Romana de Rugby a montat o instalatie de nocturna performanta, capabila sa ofere conditii optime pentu meciuri si transmisii TV.

Cominvest Barlad este firma care s-a ocupat de intalarea acestei nocturne, cu ABC Electronic subantreprenor de specialitate. Acestia au adus la Arcul de Triumf un sistem cu proiectoare Philips care va fi folosit si la Jocurile Olimpice din China, ultima descoperire tehnologica, capabila sa aiba o "memorie a reglajului" chiar si dupa anumite operatiuni de intretinere.

Luni, 9 iunie, vom vedea inaugurandu-se aceasta nocturna. Echipa nationala a Romaniei va avea placerea de a se antrena prima sub lumina reflectoarelor, in jurul orei 20:30.

Bineinteles ca nocturna de la Stadionul Arcul de Triumf va fi folosita la capacitatea sa maxima la turneul IRB Nations Cup, care va incepe pe 11 iunie.
    
DETALII DESPRE NOCTURNA DE LA STADIONUL ARCUL DE TRIUMF
    
- 1100 de lucsi pe metru patrat are nocturna de la Stadionul Arcul de Triumf. Calitatea acesteia este de nivelul Heineken Cup, unde doar cateva cluburi au o astfel de instalatie performanta
    
- 3 tone cantareste un stalp de la nocturna rugbyului romanesc, cei 4 stalpi fiind realizati din 3 tronsoane fiecare
    
36 de metri au stalpii nocturnei in inaltime, avand si un sistem de iluminat pentru siguranta traficului aerian
    
- 80 de proiectoare Philips vor asigura lumina la Stadionul Arcul de Triumf. Vor fi 23 de proiectoare pentru stalpii care deservesc tribuna I si alti 17 pentru cei de la tribuna a II-a
    
- 10 saptamani a durat realizarea acestei nocturne, un timp record pentru Romania
    
- 3 zile mai sunt pana cand se vor aprinde luminile la Stadionul Arcul de Triumf. Pe 9 iunie se va face prima proba a nocturnei, in jurul orei 20:30, cu un antrenament al echipei nationale.



căutare personalizată






RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport