Circula mai demult o anecdota care povestea cum olteanul, atunci cand a vazut prima oara o girafa, s-a oprit si a privit indelung apoi a cugetat filozofic: “Asa ceva nu exista!”. Dupa care a plecat linistit sa-si continue vizita la ZOO, multumit ca nu si-a clatinat sistemul de valori.

Cam asa au reactionat vineri seara multi dintre suporterii Frantei. Nu le putea veni a crede ca Franta, echipa pentru care s-a pregatit in cele mai mici detalii o Cupa Mondiala acasa care sa-i aduca titlul mondial, a fost invinsa de micuta Argentina fara sa inscrie macar un eseu. Si totusi, asa s-a intamplat. 12-17, iar “cocosii” nu au inscris nici macar un eseu! In aceste conditii, Franta incepe in genunchi Cupa Mondiala, iar Argentina ne arata ca frumusetea sportului nu a murit si ca milioanele de dolari poti fi invinse de o echipa care joaca mai mult cu inima si mai putin cu bugetul.

In primul meci disputat la Cupa Mondiala de rugby din Franta, selectionata gazda a pierdut jocul cu Argentina, 12-17, si echipa Cocosului Galic se afla deja in mare dificultate.

Situata intr-o grupa extrem de dificila, cu Irlanda si Argentina, Franta a capotat de la primul meci, cel cu Argentina, si are mare nevoie de victorie in disputa cu Irlanda pentru a prinde unul din primele doua locuri calificante in sferturile de finala.

Oaspetii, plecati cu sansa a doua in meci, au dominat aproape copios prima repriza si au intrat la pauza cu un avantaj de opt puncte, 17-9, dupa un excelent joc de picior facut de centrul Felipe Contepomi.

Argentinienii au reusit si singurul eseu al meciului in prima repriza, atunci cand Corleto a profitat din plin de o eroare in lant a apararii franceze si a culcat balonul in terenul de tinta adversa.

Oaspetii mai puteau forta inscrierea a doua sau trei eseuri in prima parte dar ajunsi in pozitii foarte bune in 22-ul advers, au preferat sa transforme la bete loviturile de pedeapsa primite in urma greselilor mult prea numeroase din tabara franceza.

Jocul s-a rasturnat in partea a doua cand francezii au dominat agresiv in cautarea victoriei, dar apararea argentiniana a rezistat eroic si elevii lui Bernard Laporte au mai reusit sa puncteze doar dintr-o lovitura de pedeapsa.

Pe final de joc, Contepomi a mai beneficiat de doua lovituri de pedeapsa pentru argentinieni dar acesta a ratat de fiecare data astfel ca meciul s-a incheiat cu 17-12 pentru Argentina, scor care aduce un punct bonus defensiv, infrangere la maxim sapte puncte diferenta, pentru Franta.

Totusi, echipa Cocosului Galic este in mare dificultate si are mare nevoie de victorie in meciul cu Irlanda, mai mult, francezii au nevoie si de o serie intreaga de rezultate favorabile pentru a prinde in extremis locul intai in grupa si a evita o intalnire cu puternicii All Blacks in faza sferturilor de finala.

Fundasul Heymans, mijlocasul la deschidere Skrela si linia a doua Thion, exceptie facand jocul in tusa, au fost “mainile moarte” din echipa Frantei. Sau argentinienii Corleto, Contepomi, Pichot ori Hernandez au prins o zi de exceptie. Asa s-a scris istoria acestui meci si asa a aparut speranta ca aceasta Cupa Mondiala poate fi cea mai frumoasa din istorie.

Victoria Argentinei inseamna trimful lui David in fata lui Goliat. El poate da ocazia unor echipe sa spuna “vedeti, si Franta a pierdut, noi ce sa mai facem?” Sau, poate da altor echipe sansa sa spuna “daca si Argentina a castigat, noi de ce nu am castiga?” Ramane de vazut ce exemplu va alege Romania, mai ales la meciul de deschidere pentru noi, cel cu Italia din 12 septembrie.

(articol preluat de pe site-ul www.rugby.ro)



căutare personalizată






RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport