Obsesia Anti-SpamTags: Spam, marketing online, Internet, Google, newslettere, online, comert electronic, Anti-Spam, posta electronica, e-mailMa distreaza tot mai mult obsesia asta legata de asa-numitul “ ” (procesul de expediere a mesajelor electronice nesolicitate). Tot felul de maniaci, obsedati de ceea ce este “al lor”, iti raspund cu mesaje in cheie apocaliptica atunci cand le trimiti un email “nesolicitat” prin care le propui ceva.

Sa fim intelesi - sunt total de acord cu faptul ca orice mesaj trimis cuiva via email trebuie sa ii ofere acestuia posibilitatea, la vedere, de a se “dezabona”, de a “refuza” acel mesaj, acel “newsletter”, acel “emailing”. Daca eu va trimit dvs. un mesaj, prin care va ofer sau va propun ceva, aveti tot dreptul nu numai sa refuzati sa il cititi, dar si sa imi trimiteti un raspuns de tipul “refuz”, “nu accept”, “nu vreau”, “lasa-ma in pace”, “scuteste-ma”.

Este insa “ ”, este insa ceva atat de ingrozitor ca ati primit la un moment dat un prim mesaj de la mine, prin care va propuneam, de pilda, sa cititi zilnic comentate pe .ro? Cum altfel sa ajung la dvs.? Cum altfel decat cautand, scormonind pe Internet dupa adrese de email, apartinand atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice? Cum altfel decat folosind serviciile de “campanii de email” ale unor firme specilizate? Cum altfel decat cumparand soft-uri specializate in acest sens? Cum altfel decat cumparand baze de date de contact?

Nimeni nu supravietuieste pe Internet daca nu se poate baza pe puterea numarului mare. A avea un site presupune niste costuri. Ei bine, macar acele costuri trebuie sa poata fi acoperite. Si nu ma refer aici numai la bani. Ma refer, deopotriva, si la costul de timp. Daca investesc timp pentru a scrie aceste , o fac pentru ca personal chiar cred in utilitatea si in calitatea lor. Ceea ce ma determina sa incerc sa le trasmit cat mai multor oameni. Daca deranjez pe cineva, imi cer scuze, imi iau jucaria si plec mai departe. Dar de incercat mi se pare absolut firesc sa incerc.

Ar fi multe de spus. Printre altele, as spune ca mi se par absolut penibili toti cei care nu au o preocupare mai aleasa decat sa-si piarda creand si mentinand tot soiul de liste de “spammer-i” pe Internet. Inchizitorii Internetului, care lupta cu netrebnicii de “ mer-i” si care ii osandesc... (continuare pe http://jurnalistul.ro/2008/01/30/obsesia-anti-spam/#more-14).

Mai multe despre proiectul www.jurnalistul.rocăutare personalizată


RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport