Tags: Poveste de criza cu Pajero si Bolboci, Babele, Busteni, Mitsubishi45, maximum 47 de ani. Desi, la fel de bine ar putea avea 40 sau 55. Oamenii muntelui, dupa o varsta, raman la fel (fizic), incremeniti ca un background cu Jepii Mari. Par carunt, privire agera, miscari rapide. Deschide cu eleganta usa persoanei de pe bancheta din spate. "Thank you! Thank you very much!". Doamna, iesita la pensie de cel putin 10 ani, este vizibil incantata. Sotul apare de dupa masina. Doamna ii spune ceva, intr-o limba ciudata din care nu reusesc sa deslusesc decat un accent nordic, din cauza distantei (ca sa nu zic a necunoasterii). Cei doi se indeparteaza.

Omul meu ramane langa masina. Un Mitsubishi Pajero, din cele ce faceau furori prin Raliul Paris Dakkar atunci cand raliul se desfasura chiar pe aceasta ruta, nu prin Argentina. Si cand Mitsubishi Pajero lasa in urma orice concurent. Adica acum vreo 12-15 ani. Cu siguranta, masina a prins si vremuri mai bune. Insa e intretinuta, are cauciucuri bune si e frumos vopsita. Iar pe portiere se citeste bine, desi e seara: "Busteni - Babele - Omul - Bolboci". Aha, deci e un mic intreprinzator. Il atac.

"Cum merge cu criza asta?" "Da-o naiba de criza... Acum 3-4 ani plecam cu 5 masini, azi am avut o singura pereche. Am mers o zi intreaga cu ei si nu am inteles nimic din ce mi-au spus. Sper ca macar ei sa fi inteles ceva din engleza mea. Important e ca mi-au zambit la final si ca mi-au dat banii..." "Ei, lasati, o sa treaca." "Sigur. Asa zicem cu totii de 2 ani." Dupa care raspunde la telefon, zice ceva in romana, apoi trece pe franceza. Se intelege cu un grup de belgieni sa-i duca pana la lacul Bolboci. "Hai ca imi purtati noroc. Am un grup de 10 belgieni maine, pana la Bolboci. Cica au vazut lacul pe Internet si vor neaparat sa mearga acolo. Va las, ma duc sa pregatesc excursia."

Se urca in Pajero si, la a doua cheie, masina pleaca in scartait usor de amortizoare. Nu e usor nici pentru un laureat pe la toate saloanele auto sa faca de sute de ori traseul Busteni - Babele. La fel cum nu e usor nici pentru un intreprinzator sa supravietuiasca pe timp de criza.


căutare personalizată


RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport