Tags: Imbunatatiti-va rapid viata online!, Internet, online, Messenger, Skype, iPhone



Este neverosimil... Am citit acest headline de cateva minute si inca nu-mi revin. O firma care vinde computere a folosit expresia din titlu pentru a scoate in evidenta un beneficiu. O tehnica fireasca de vanzari. Imbunatatiti-va rapid viata online... Trist. Foarte trist. Am ajuns sa ne traim viata online!

Sunt unul din cei mai mari fani ai Internetului. Fara sa ma laud, m-am numarat printre pionierii mediului online. Am plecat in Vestul Salbatic virtual, precum emigrantii pe vremuri, avand la mine un vechi 486 si o conexiune dial-up, prin telefon. Am trimis primul e-mail prin 1996. O experienta similara cu primul sarut, primul zbor cu avionul, prima urcare pe Varful La Om, din Piatra Craiului. Dar nu am crezut niciodata ca se va ajunge la asa ceva. N-am crezut niciodata ca oamenii vor prefera sa-si traiasca viata online, in loc sa socializeze in restaurante, baruri, in jurul unui foc de tabara, pe plaja. Un episod petrecut la Munchen, acum cateva zile, mi-a aratat viitorul. Si el este online.

O conferinta a publisherilor din Europa, ceva gen: "new products, new markets, new marketing channels". Internetul ocupa 70% din timpul alocat prezentarilor. Normal. Ne laudam cu totii cat de bine am vandut online, cat am progresat in realizarea de landing page-uri, portaluri, ce strategii de Search Engine Optimization am mai inventat. Dupa cina festiva, ma intorc la hotel. In hol, numar rapid 10 tineri. Cam 18-20 de ani. Ceva nu era in regula si nu intelegeam ce. Inca. Aflu de la receptionera, o nemtoaica cu Swarovski pe nas (sper ca am scris bine), ca e vorba de un grup de canadieni, in tabara de primavara. Un fel de schimb cultural. Ceva tot nu era in regula. Canadienii pleaca maine dimineata.

Ma asez pe un fotoliu, uitandu-ma prin iPhone-ul meu pe care sotia il pandeste de mult. Vrea sa-l arunce pe fereastra, sperand ca, zburand de la etajul 3, gadget-ul inventat de Apple nu va rezista, orice tehnlogie s-ar fi folosit la realizarea lui. Strafulgerat, imi dau seama ce mi-a atras atentia in prima faza, relativ subliminal. Cei 10 tineri, baieti si fete, au toti cate un laptop in poala. Si converseaza de zor, dar nu intre ei, ci pe Messenger sau Skype... Trimit poze prietenilor de acasa, ignorandu-i in totalitate pe prietenii de langa ei, din tabara. Nu mai pot astepta inca 24 sau 48 de ore pentru a vorbi cu prietenii de departe si a le arata fotografiile live... Am stat cam 15 minute. Cei 10 magnifici online au comunicat de 2 ori, cat pentru a-si impartasi niste setari si a descarca o aplicatie. Dezamagitor. Este evident ca tinerii canadieni au o intensa viata online. Cat despre viata reala, adevarata, nu stiu nimic. N-am vazut nici macar o strangere de mana, un sarut pe obraz, un raset, un zambet. Sau macar un emoticon uman...

Urcand scarile, am retrait cateva momente de neuitat din... tineretea mea. Mi-am reamintit ca la 18-20 de ani, urcam pe munte, cu rucsacul si cu cortul in spate, sau plecam pe insula Pacuiul lui Soare, cu o barca veche, din lemn, la vasle. Nu aveam nimic altceva decat niste conserve, 3-4 paini puse in punga de plastic, sa nu se usuce, si, cand eram in bani, un borcan de castraveti murati si o sticla de Cola. Dar aveam multa voie buna, eram 15-20 de nebuni, tineri, iubitori de viata. Aparatul foto era o Smena cu film. Faceai 36 de poze si reuseai, in camera obscura, sa pui pe hartie 10 dintre ele. Vorbeam cu parintii o data pe saptamana, cand prindeam liber vreun telefon la vreo cabana. Messenger? Skype? Internet? Poze trimise prin e-mail? Nu. Doar viata simpla, magnific de reala. Si ne simteam incredibil de bine. Si ne intorceam acasa mai prieteni. Mai oameni.

Dupa anul 2000, a nu sti sa utilizezi computerul, este un handicap imens. Multe afaceri s-au mutat in mediul online, iar Internetul este un instrument realmente indispensabil. Dar de aici si pana la a-ti imbunatati viata online, e cale lunga. Daca uitam ca exista viata in afara hard-disk-ului, avem o mare problema. Poti urca pe mii de munti virtuali, dar nimic nu se compara cu un delusor real, plin de margarete.

Va las, ma duc sa mai navighez putin pe iPhone:-)



căutare personalizată






RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport