Tags: Sunt sigure companiile low cost?, bilete avion ieftine, Germanwings, Blue Air, Wizzair, Sky Europe, Ryanair, Carpatair, EasyJet, ClickAir, MyAir



A mai cazut un avion... Un Boeing de la Turkish Airline a cazut la cativa pasi de una din pistele aeroportului Schipol din Amsterdam. E un miracol ca pierderile umane sunt atat de mici! Miracol si nu prea, spun insa specialistii, care afirma ca accidentele din ultimii ani sunt tot mai... sigure. Cu alte cuvinte, masurile de siguranta impuse de autoritatile aeronautice din toate colturile lumii au dus la mai putine accidente si la o rata mult mai mare de supravietuitori.

Daca in 1970-1980, orice accident insemna minimum 100 de morti, iata ca in ultimele 10 accidente importante, n-au fost, in total, mai multi de 100. Ceea ce e bine, cu o singura c onditie: sa nu te afli printre cei 100...

De ce cad avioanele? Raspunsul este complicat. Pe scurt, e vorba de 3 principale motive: eroare umana, probleme tehnice, stoluri de pasari. Iar pentru accidentele din ultimii 5, c ele mai vinovate sunt pasarile!

In aceste conditii, cand cad avioane ale unor companii cu renume (Continental, US Airways, Qantas, American Airlines, Turkish Airlines), te intrebi, pe buna dreptate, cat de sigure sunt zborurile ieftine. Adica zborurile operate de companiile low cost. Ei bine, trebuie sa stiti ca in ultimii 5 ani, nici o companie care opereaza zboruri ieftine dinspre si inspre Romania nu a fost implicata in vreun incident sau accident serios (prin serios definind un eveniment aerian sau la sol soldat cu - niminum - raniti).

Asadar, Germanwings, Blue Air, Wizzair, Sky Europe, Ryanair, Carpatair, EasyJet, ClickAir si MyAir (companiile low cost mai importante prezente in Romania) nu au avut nici o problema!

Poate parea o ciudatenie: cum de companiile la care biletele sunt ieftine ofera, totusi, un grad ridicat de siguranta? E simplu: low cost nu inseamna ca zburati cu un autobuz cu aripi, din al doilea razboi mondial, ci ca nu aveti mancare si bauturi la bord, nu zburati de pe aeroporturi principale, nu carati prea multe bagaje si, de multe ori, nu aveti locul marcat pe tichetul de imbarcare.

Masurile de siguranta sunt insa extrem de stricte. Va dati seama cat de grav ar fi pentru o companie mica (in raport cu colosii Air France, British Airways sau KLM) sa piarda un avion (cu tot cu pasageri). Este un cost imens de imagine care poate scoate de pe piata compania in cauza. Asa ca, Germanwings isi asigura mentenanta tehnica la Lufthansa (compania-mama, de fapt), la fel si Wizzair. Asadar, cel putin din punct de vedere statistic, zborurile ieftine sunt mai sigure decat zborurile operate de companiile traditionale. Asa ca nu renuntati la Germanwings, Blue Air, Wizzair, Sky Europe, Ryanair, Carpatair, EasyJet, ClickAir si MyAir.

Iata si o situatie cu ultimele accidente aviatice:

... continuare in BileteAvionIeftine (click aici)



căutare personalizată






RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport