Tags: Bilete avion ieftine, Zboruri ieftine, Germanwings, Blue Air, Wizzair, Easy Jet, MyAir, Sky Europe, bilete avionIn decembrie 1989 am iesit in strada si am strigat "Jos Ceausescu!" si "Ole, ole, Ceuasescu nu mai e!". Atunci ne-am castigat libertatea. Libertatea de a spune ceea ce simtim, de a gandi diferit si de a progresa mai rapid sau mai incet, dar nu prin Partidul Comunist. Adevarata libertate e venit insa odata cu zborurile ieftine.  Si nu sunt cuvinte mari, ci realitatea pura!

Adevarata libertate este libertatea de miscare. Singura limita pentru aceasta libertate de miscare e data de costuri. Daca in urma cu 5-6 ani pentru un drum pana la Iasi plateam 300 de dolari, astazi, cu 300 de dolari te duci pana la Dortmund, iti iei o pereche de pantaloni de la C&A, dormi o noapte si apoi te intorci acasa. Nu e posibil? Ba da! Wizzair, o companie maghiaro-poloneza, are bilete de avion ieftine Bucuresti-Dortmund-Bucuresti la doar 20-30 de euro. Cu tot cu taxe. Nu aveti incredere in Wizzair? De ce? Compania se bazeaza pe 400 de oameni si aproape 30 de avioane, toate noi, achizitionate de la Airbus. Sunt doua diferente majore intre un zbor cu Wizzair si unul cu, sa zicem, KLM:

- in cursa KLM primesti mancare (din ce in ce mai putina dupa 11 septembrie, cand transportul aerian a intrat in... vrie), iar aceasta mancare e inclusa in pretul biletului,
- cursele Wizzair aterizeaza pe aeroporturi secundare (de exemplu, cursa de Londra aterizeaza la Luton, nu la
Heathrow, cea de Roma la Ciampino, nu la Fiumicino).

Aceste doua diferente, privite ca mari dezavantaje, se pot transforma foarte usor in avantaje. Astfel, iti poti cumpara de la bord un sandwich pentru doar 2 euro sau poti veni cu el de acasa. De ce sa platesti de 4-5 ori mai mult pe bilet pentru o portie de mancare evaluata de specialisti la maximum 3 euro/pasager? In privinta aeroporturilor secundare, lucrurile sunt simple. Poate ca aterizeaza avioanele Wizzair pe camp, cum se spune, dar decat sa stai doua ore la coada pentru a trece de securitate pe Heathrow, mai bine aterizezi la 30 km de Londra si o iei linistit cu tramvaiul, metroul sau autobuzul pana in centru. Ajungi, garantat, de 2-3 ori mai repede. Unde mai pui ca aeroporturile mici nu sunt asa de tentante pentru potentialii teroristi... Pe Wizzair nu ii gasiti la  www.wizzair.ro , ci la www.wizzair.com . Daca ai dat cautare pe primul domeniu si ai ajuns aici, ma bucur ca pleci mai departe cu ceva informatie in plus:-)

Si inca un amanunt important: daca zbori frecvent la Koln sau Dortmund, cu Wizzair ajungi in 2 ore. Cu Air France, Lufthansa sau KLM ai nevoie de o escala si cel putin 3 ore in plus.

In Romania functioneaza, ca operatori de zboruri ieftine, si alte companii in afara de Wizzair. Blue Air este un transportator cu capital 100% romanesc. Sunt niste greci care abia asteapta sa puna mana pe pachetul majoritar, dar totul e inca la nivel de discutii. Blue Air, cu un management excelent si un marketing foarte agresiv, a reusit sa acopere nu mai putin de 18 destinatii intr-un timp foarte scurt. De la Istanbul la Stuttgart si de la Torino la Lisabona. Tineti cont de faptul ca se zboara de pe 4 aeroporturi din Romania, asa ca este evident faptul ca avioanele Blue Air nu prea fac cunostina cu... solul.

Germanwings este divizia de zboruri ieftinea Lufthansa. Nemtii au simtit imediat amenintarea si au facut un calcul simplu: "Daca nu avem noi zboruri ieftine, vor avea altii." Asa ca Germanwings zboara la Bonn-Koln si Berlin, dar, prin conexiuni, puteti ajunge in toata Europa. Important este sa va rezervati biletul cu cat mai multa vreme inainte. Astfel, puteti merge dus-intors in Germania cu doar 19 euro (toate taxele incluse).

Am zburat si cu Wizzair, si cu Blue Air, si cu Germanwigs. M-am simtit in siguranta cu toate, cu un plus pentru Germanwings. Probabil in subconstient stiu ca Lufthansa nu prea face lucruri de mantuiala. Desi, ca sa fiu corect, si celelalte doua companii isi intertin avioanele tot in Germania.

Tot la categoria zboruri ieftine luati in considerare si Sky Europe, MyAir (am zburat cu ei in Italia, la Venetia, m-a zgaltait destul de tare avionul, dar am... supravietuit) si EasyJet. Mai sunt... (continuare aici)căutare personalizată


RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport