Despre copii, misterul cartilor si bucuria creatoare



Tags: Nore of You, copii, carti, literatura



"Trebuie sa ii intampinam pe copii ca pe niste egali, in acea zona a firii noastre in care suntem egalii lor." - C.S. Lewis

Pornind de la aceste cuvinte, am inceput o conversatie cu prietenul meu de 11 ani, Radu: "Ai citit Cronicile din Narnia?", "Nu, am vazut filmele", “Si cand le-ai vazut?”, “Ooo, de mult…" Mi s-a facut brusc rusine. Citesc Cronicile abia acum. Dar m-am bucurat, pe de alta parte. Inseamna ca “mai dau inca in mintea copiilor”, detin inca, in firea mea, o parte din zona necesara pentru inceputul unei mari prietenii…

Insotirea cu "cei mai mici" oameni a plecat din cateva elemente esentiale: frumos, imaginatie, credinta, sensibilitate, profunzime, adevar, blandete. Intr-o zi mi-am propus sa le caut si sa traiesc cu ele alaturi. A durat destul de mult pana mi-am dat seama ca nu este o utopie sa le poti gasi pe toate intr-un singur loc: intr-un copil.

Asa ca am inceput un drum, pornind de la credinta in potentialul fiecaruia de a se realiza, indiferent de gradul de inteligenta, abilitate sau popularitate. Exista in fiecare o bucurie creatoare, o permanenta miscare spre descoperire, o dorinta de libertate, de aventura pe taramurile cunoasterii.

Impreuna cu alti prieteni, "mai mari" (scriitori, desenatori, actori, fotografi, papusari, ilustratori) am pus bazele unei activitati deschise, gandita special pentru cei mici, pentru descoperirea universului fascinant al cartilor (chiar si in mediul online), dezvoltarea imaginatiei, interpretarea mesajului cuvintelor sau imaginilor, exprimarea libera a opiniilor si sentimentelor:

http://www.moreofyou.ro/cluburi/cluburi-pentru-copilul-tau/club-de-lectura-si-creatie-copii/

Insa copiii nu au toti acelasi gust pentru literatura. Gasim printre ei aceleasi tipuri ca si printre noi. Unii aleg carti linistite, realiste. Altora le plac istorisirile fantastice si miraculoase… Pe unii nu-i intereseaza decat cartile care le ofera informatii. Pentru acestia din urma am conceput un club de cultura generala unde afla lucruri noi, socializeaza pe un teren comun placut, interesant, impartasesc cunostinte:

http://www.moreofyou.ro/cluburi/cluburi-pentru-copilul-tau/aventura-cunoasterii/

Particularitatile cautate de orice mic cititor au ramas, pana astazi, misterul, noutatea, “minunarea”. Acestea inseamna, de obicei, un inceput. Iar ei sunt mereu nerabdatori si bucurosi sa inceapa. Ceea ce va doresc si voua.

P.S. "I am a magnet for all kinds of deeper wonderment
I am a wunderkind..."

http://www.youtube.com/watch?v=BnGdx40919M&feature=player_embedded#!


căutare personalizată






RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport