De pe site-ul RockFM: Celelalte Cuvinte. Rock de cuvinte!



Tags: De pe site-ul RockFM: Celelalte Cuvinte. Rock de cuvinte!



13 decembrie 1981. La Casa de Cultura a Studentilor din Timisoara, debuta o trupa oradeana: Celelalte Cuvinte.  30 de ani dupa, aceeasi trupa sustinea concert aniversar. Iar Lucian Boariu, matinalul de la Rock FM, a fost prezent acolo.

8 decembrie 2011, Bucuresti,  Sala Palatului. In fata scenei, o panza mare alba. Incepe sa curga un slide-show cu fotografii de la inceputurile trupei, punctate de vocea lui Florian Pittis, ca un tribut adus lui. Apoi panza a cazut si concertul a inceput.

L-am redescoperit pe Calin Pop – o voce eterica balansata de un sound apasat, dar inconfundabil Celelalte Cuvinte, care ar putea oricand concura cu trupe din galeria de elita a rock-ului progresiv, precum Yes sau Rush.  In peste trei ore de concert, trupa ne-a purtat intr-o calatorie in timp, printre nisipuri, trenuri, muzici si cuvinte. Iar chitarele asezate in rastel ne-au aratat parca etapele calatoriei, de la rock-ul experimental, mai agresiv,  de dupa anii ’90, pana la rock-ul din “perioada de vinil” asa cum o numeste Calin Pop. A fost o retrospectiva a celor 3 decenii de rock, de la “Armaghedon” si “Se lasa rau”, pana la piese  precum “Daca vrei”, “Scrisori iubite” si “Fantana suspinelor”. Si publicul a fost din ambele epoci: de la cei care au crescut ascultand Celelalte Cuvinte in acele vremuri, pana la pustii care de-abia i-au descoperit cu mare bucurie.

A fost o adevarata sarbatoare: s-a cantat, s-a dat din cap, s-a scandat “Cu-vin-te, Cu-vin-te!”, iar cei din sala le-au urat baietilor “Multi ani traiasca!” Calin Pop – vocal si chitara, Marcel Breazu – bass si backing vocals, Tiberiu Pop – clape si backing vocals, Leontin Iovan – baterie si Ovidiu Rosu – inginer de sunet si vioara.  Si astfel s-au incheiat 30 de ani. “Un sfarsit e un inceput”. De pe scena, Calin Pop a spus ca in toti acesti ani “am experimentat de la un album la altul, dar n-am facut nici un milimetru rabat catre comercial.” Si asta s-a simtit din plin si in concertul aniversar.

Celelalte Cuvinte ne-au lasat fara... citeste continuarea aici

Multumiri site-ului RockFM!





căutare personalizată






RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport