Sfantu Gheorghe are port!



Tags: Sfantu Gheorghe are port! Delta Dunarii, turism, Elena Udrea



Mini-portul din localitatea Sfantu Gheorghe, o investitie menita contribuie la dezvoltarea turismului in zona, a fost inaugurat, sambata, in prezenta ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, si a mai multor ambasadori straini acreditati in Romania.

"Sunt vremuri grele si cred ca putem depasi aceste momente dificile de criza prin investitii. Investitiile inseamna locuri de munca, bani la buget si pentru comunitatile din Delta Dunarii un nivel de trai mai ridicat. Am investit 33 de milioane de lei la Sfantu Gheorghe, dar aceasta investitie va deschide turismul in Delta Dunarii", a declarat, la inaugurare, ministrul Elena Udrea. Oficialul guvernamental a dat asigurari ca va sprijini in continuare comunitatile din Delta Dunarii si investitiile turistice in zona, afirmand ca si proiectul privind dezvoltarea turismului in comuna C. A. Rosetti prin promovarea cailor semi-salbatici din Letea va fi realizat in viitorul apropiat.

"In ultimii doi ani, in turism am investit peste un miliard de euro din fonduri europene si bugetul national. Avem peste 110 milioane de euro pentru promovarea turismului si vom continua sa investim in turism, cu speranta ca, astfel, se vor crea mai multe locuri de munca, va creste contributia turismului in PIB, iar pentru comunitatile locale, precum cea din Sfantu Gheorghe, consider ca investitiile in turism reprezinta o sansa a populatiei de a prospera", a afirmat ministrul Elena Udrea.

Lucrarile de realizare a mini-portului din Sfantu Gheorghe, finalizate cu un an intarziere fata de termenul initial anuntat, au inceput in septembrie 2009, obiectivul de investitii facand parte din sub-programul national de turism "Dezvoltarea echilibrata si integrata a zonei turistice din Delta Dunarii si a statiunilor de pe litoralul Marii Negre". Valoarea totala a lucrarilor este de aproximativ 33 milioane lei, desi initial valoarea acestora a fost estimata la circa 27 milioane lei.

Cresterea cheltuielilor a fost explicata prin lucrarile suplimentare necesitate in conditiile in care in ultimi doi ani Dunarea a inregistrat cote record. (sursa: Agerpres)


căutare personalizată






RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport