BAC 2011: Romania este la rascruce



Tags: BAC 2011: Romania este la rascruce, rezultate BAC, examene, Funeriu



Rezultatele examenului de bacalaureat din acest an ne arata ca Romania este la rascruce iar rezultatele si comportamentele pe care le-au generat sunt oglinda societatii romanesti, a declarat, luni, ministrul educatiei, Daniel Funeriu.

Ministrul i-a felicitat pe cei peste 90.000 de elevi care au promovat bacalaureatul, afirmand ca pentru prima data societatea stie ca diploma acestora este obtinuta prin seriozitate, munca, onestitate si chiar modestie.

In mod special, ministrul educatiei i-a felicitat pe cei 65 de elevi care au obtinut media 10 si a sustinut ca va organiza o ceremonie de premiere a acestora. "Natiunea noastra trebuie sa aleaga daca merge pe mana celor onesti, muncitori, perseverenti sau daca vrem sa incurajam in continuare smecheria, nemunca, superficialitatea si eludarea regulilor. Eu si echipa pe care o conduc am demonstrat prin fapte care este optiunea noastra. Optiunea noastra este sa fim in echipa celor care vor sa schimbe Romania", a spus ministrul.

Daniel Funeriu a sustinut ca se afla in echipa celor care doresc o Romanie fara complexe, sigura pe ea si care isi ia destinul in propriile maini. "Miza astazi este Romania. Aceasta miza este mai mare decat ar putea fi interesele vreunui partid si de aceea invit presedintii partidelor de opozitie la o discutie serioasa despre viitorul educatiei din Romania", a continuat demnitarul.

Funeriu le-a multumit inspectorilor scolari generali care au organizat in judete bacalaureatul si care "au rezistat influentelor de tot soiul, inclusiv politice si nu au scazut standardele". Reprezentantul MECTS a afirmat ca nu se asteapta la o scadere a standardelor nici cu ocazia solutionarii contestatiilor, nici la sesiunea din toamna a bacalaureatului, nici la celelalte examene care vor urma.

"Ar fi o greseala capitala din partea cuiva sa isi imagineze ca am da vreun pas inapoi. Vreau sa le spun celor care astazi nu se afla printre cei cu succes ca maine, cu conditia muncii, seriozitatii si perseverentei vor putea si ei sa obtina diploma de bacalaureat", a mai spus ministrul. Referindu-se la profesorii din invatamantul preuniversitar, Daniel Funeriu a sustinut ca acestia au demonstrat ca nu mai doresc sa fie partasi la niciun fel de rabat de la onestitate si transparenta. "impreuna astazi schimbam atitudini, comportamente si mentalitati sedimentate in 20 de ani de interese obscure in educatie", a conchis ministrul.

Sursa: www.agerpres.ro


căutare personalizată






RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport