Doua noi statii de metrou



Tags: Doua noi statii de metrou, Metrorex, transport public



Metrorex va da in functiune, in data de 1 iulie, statiile Pajura, care va fi redenumita Jiului, si statia Parc Bazilescu, informeaza Ministerul Transporturilor.

"De luni, 20 iunie, incepem probele la diferitele sisteme. Vom incepe cu verificarea prin utilizarea unui tren special, apoi vom verifica sistemele, iar din 27 iunie trenurile vor circula neintrerupt de la Gara de Nord pana la Parc Bazilescu, pe ultimele doua statii fara calatori pentru a fi siguri inainte da a da drumul la circulatia cu calatori, de la 1 iulie", a declarat miercuri, pentru Agerpres, Gheorghe Udriste, director general Metrorex.

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a semnat, miercuri, ordinul de ministru privind numirea Comisiei de receptie la obiectivul de investitii Magistrala 4 de metrou, Racordul 2, sectiunea 1 Mai - Parc Bazilescu si inceperea probelor tehnologice de sistem in vederea punerii in functiune cu calatori.


Obiectivul de investitii este inclus in strategia de dezvoltare a retelei de metrou din Municipiul Bucuresti, ca parte a Programului de guvernare a Guvernului Romaniei.

Lungimea traseului obiectivului este de 2,62 km si are doua statii: Jiului (Pajura) si Parc Bazilescu. Finantarea a fost asigurata din fonduri de la Bugetul de Stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Lucrarile de structura a tunelelor si celor doua statii aferente au fost finalizate in partea a doua a anului 2010, iar lucrarile privind finisajele si montajul echipamentelor au inceput in cursul lunii ianuarie 2011.

Conform graficelor de executie si a angajamentelor asumate de constructori si beneficiar, stadiul actual al lucrarilor permite demararea actiunii de receptie a lucrarilor pe tipuri de instalatii si faze de executie, precum si inceperea probelor de sistem in vederea punerii in functiune cu calatori in perioada imediat urmatoare.

Subcomisiile de specialitate isi vor desfasura activitatea in intervalul 16 - 28 iunie 2011 dupa care se va intruni in plen comisia de receptie pentru a dezbate concluziile rapoartelor de specialitate si a decide asupra punerii in functiune cu calatori a tronsonului de metrou 1 Mai - Parc Bazilescu.

Lucrarile la ultimele doua statii de pe aceasta magistrala au inceput in anii 85 - 86, fiind ulterior abandonate pana in urma cu doi ani cand lucrarile au fost reluate de un consortiu romanesc format din companiile Somet - TIAB si Metroul SA.

Metrorex a anuntat ca lucrarile au costat circa 40 milioane euro, finantarea fiind asigurata din bugetul Ministerului Transporturilor. (sursa: www.agerpres.ro)


căutare personalizată






RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport