Despre prioritati, dezvoltare, viata si multe altele



Tags: Despre prioritati, dezvoltare, viata si multe altele



Povestea circula pe Internet in diferite variante. Toate au, insa, acelasi final care te pune pe ganduri... O postez pe blog, convins ca veti gasi cateva secunde pentru a va gandi la... voi. Eu asa am facut.

---

Un vapor a ancorat in  Mexic, langa un micut sat de  pescari.


Un turist, i-a  complimentat pe pescari pentru calitatea  produselor si i-a intrebat  cat timp le ia sa prinda acei pesti.

"Nu  foarte mult timp" - au raspuns pescarii la  unison. "Dar de ce n-ati mai stat, ca sa prindeti  mai mult peste?"

Pescarii i-au raspuns ca  micile cantitati pe care le prind, sunt suficiente pentru nevoile lor si  ale familiilor lor. "Pai, si ce faceti in restul  timpului?" a intrebat turistul "Dormim pana tarziu, pescuim  putin, ne jucam cu copiii si ne facem siesta impreuna cu sotiile  noastre. Mai tarziu, pe seara, mergem in sat, unde ne intalnim cu  prietenii, bem putin, cantam la ghitara cateva cantece si tot asa... Avem  o viata plina".

Turistul i-a  intrerupt, "Stati putin! Eu am absolvit  Harvard-ul, am o diploma in  economie si pot sa va ajut! Trebuie sa pescuiti  mai mult timp in  fiecare zi. In felul asta, o sa puteti vinde  pestele pe care il prindeti  in plus. Cu veniturile suplimentare, veti putea  cumpara o barca mai  mare".

"Si dupa  asta?" au intrebat pescarii. "Cu banii  suplimentari pe care-i va aduce barca, veti  putea cumpara o
a doua si o a treia barca si  tot asa, pana cand veti avea o intreaga flota de traulere (barci de  pescuit). In loc sa vindeti pestele unui intermediar, veti putea negocia  direct cu marile fabrici de procesare, poate chiar sa va construiti  propria fabrica. Atunci veti putea parasi satucul asta micut si sa va mutati  in Mexico City , Los Angeles , sau poate chiar la New York ! De acolo  va veti putea conduce noua intreprindere  prospera." "Si cam cat  timp ne-ar lua asta?" au intrebat  pescarii.

"Douazeci, poate chiar douazeci si  cinci de ani" - a replicat turistul. "Si dupa  asta?" "Dupa asta? Ei bine, prietene,  asta-i momentul cand devine cu  adevarat interesant," a raspuns zambind larg  turistul. "Cand afacerea ta  este cu adevarat uriasa, poti sa incepi  sa vinzi si sa cumperi active si sa faci milioane de  dolari!"

"Milioane? Serios? Si dupa asta?" au intrebat  pescarii. "Dupa asta, veti putea sa va retrageti  din afaceri, sa traiti intr-un satuc linistit si retras pe malul  marii, sa dormiti tarziu, sa va jucati cu copiii vostri, sa va  faceti siesta cu sotiile si sa va petreceti serile impreuna cu  prietenii distrandu-va cum vreti voi."
"Cu tot respectul, domnule, dar asta e exact ce facem acum. Care  ar fi rostul sa irosim douazeci si cinci  de ani?" au intrebat mexicanii  fericiti.


căutare personalizată






RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport