Despre singuratate, ore si scriitori



Tags: Despre singuratate, ore si scriitori



"Scriitorul adevarat este un om singur. Si, pe masura ce creste in ochii celorlalti, se cufunda tot mai mult in singuratate. Iar daca este suficient de bun, in fiecare zi e nevoit sa se confrunte cu eternitatea sau cu absenta ei".
Ernest Hemingway

Singuratatea este un sentiment pur. Este, de fapt, o esenta umana. Pana a ajunge acolo, treci prin mai multe incercari sau stari confuze, produse de teama. Teama ca vei pierde ce n-ai avut niciodata.

Vine o zi cand o realizezi. Se aseaza ca o greutate, in piept, si te impiedica sa respiri. Iesi pe strada, crezand ca o gura de aer proaspat si oamenii din jur vor face sa-ti treaca. Chiar daca e placut afara, ti-e frig. Faci cativa pasi, iti vezi semenii, auzi zgomotul orasului, dar greutatea ramane acolo.

Dintr-o data, simti in aer mirosul portocalelor din sacosa unei doamne din fata ta, o aripa de porumbel pe deasupra capului…vezi o frunza care-ti taie orizontul in diagonala, o creanga ce te asteapta sa ridici fruntea pentru a o intalni, un firicel de apa care se scurge incet, de sub o poarta…Dai drumul cartelei de metrou in cosul de gunoi si iti vine ideea sa scrii un eseu despre sunetul produs de ea in cadere...Toate aceste detalii, pe care inainte nu le observai, te elibereaza. Esti singur si fara teama. Incepi sa traiesti.

"Orele" (2002 – regia: Stephen Daldry) este o drama complexa, profund emotionala, cu un dialog plin de esenta. Temele principale sunt:

- scrisul – Virginia Woolf traieste in doua lumi: cea reala si cea a operelor sale, identificandu-se, din ce in ce mai mult, cu personajul pe care il creeaza.
Richard Brown sfarseste prin a castiga un premiu pentru activitatea sa literara, dar marturiseste ca si-a ratat cariera, deoarece nu a putut exprima in scris TOT.
Aceasta neimplinire, precum si banuiala ca primeste distinctia din mila, pentru ca este grav bolnav, fac "orele" din ce in ce mai greu de suportat.

- singuratatea, cu care se confrunta, la un moment dat, aproape toate personajele. Este acel moment de sinceritate absoluta fata de sine, de la care pornesc diferite decizii majore. Unii fug de familie, altii se hotarasc sa-si puna capat zilelor, iar ceilalti isi continua viata, imbogatiti de aceasta experienta.

La sfarsit de an, se intampla sa ramai un timp cu tine, cu acest sentiment comparat, uneori, cu un lup batran si confundat, deseori, cu depresia. El aduce schimbarea si perceptia vietii, facand ca "orele" de dupa, sa-si gaseasca rostul.

Sarbatori mai frumoase...


căutare personalizată






RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport