Despre rost, o fiica si un Berbec



Tags: Despre rost, o fiica si un Berbec



Discurs: "... sunt foarte recunoscator ca ma aflu aici. Multa lume mi-a spus ca nu voi mai lupta niciodata. Si asta-i tot ce stiu sa fac. Daca traiesti dur, joci dur si arzi lumanarea la ambele capete, platesti pentru asta. In viata poti sa pierzi tot ce iubesti, tot ce te iubeste... Nu mai aud ca pe vremuri si mai uit lucruri... si nici nu mai arat la fel de bine... dar sunt aici - sunt Berbecul".

The Wrestler (2008) este un film special, dur, despre greseli si menire. Rostul lui Randy "The Ram" este sa lupte pentru a distra oamenii amatori de senzatii tari. Ajuns la o varsta destul de inaintata pentru excese, incearca sa-si schimbe viata, urmand diferite sfaturi.

Randy este un singuratic care traieste departe de familie. Castiga bani pentru a duce un trai de azi pe maine, un fel de "ratat", pentru majoritatea oamenilor. Aceeasi parere o are si fiica lui, Stephanie, care il judeca pentru ca nu a fost alaturi de ea. O poveste destul de des intalnita si in realitate.

Singurul loc in care Berbecul este "cel mai tare", unde se afla "familia", este ringul. Dupa un meci foarte spectaculos sufera un atac de cord si i se face frica de singuratate. Simte nevoia sa-si caute copilul, acum o adolescenta destul de rebela.

Chiar daca lucrurile par a fi revenit la normal intre ei, Randy sfarseste prin a o da din nou in bara, ca tata. Urmeaza umilinta pe care o sufera intr-un magazin alimentar in care lucreaza, dupa retragerea din sport.
Aceste lucruri il fac sa-si dea seama ca nu poate nega ceea ce este, ce a fost aproape toata viata: un luptator de wrestling.

Ideile pe care le-am desprins din acest film bun sunt destul de simple: fiecare om are un rost, chiar daca aparantele sunt altele, iar un tata ramane tata, indiferent de fapte si trecand peste orice durere.

Cea mai trista scena este aceea in care declara: "Singurul loc unde pot fi ranit este in afara ringului. Lumea nu da doi bani pe mine."
Cea mai frumoasa insa, este dansul improvizat intr-o fosta sala de bal, intre tata si fiica.
Importanta este si marturisirea cu care Randy incearca sa-si rascumpere vina, din care redau doar o parte: "... Incercam sa te uit. Incercam sa ma prefac ca nu existi. Dar nu pot. Esti fata mea."

Regia: Darren Aronofsky
Distributie: Mickey Rourke, Evan Rachel Wood, Marisa Tomei.
Muzica: Clint Mansell, Slash, Bruce Springsteen, Guns N' Roses


căutare personalizată






RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport