Tags: Case din lemn: gata in 30 de zile!, case de lemn, proiecte case din lemnE adevarat, s-au ieftinit casele, dar a construi o casa este inca o aventura pe care nu o vei uita niciodata. Alearga dupa fier beton, dupa termopane, dupa beton si acoperis, cearta-te cu muncitorii, cu inginerul constructor, cu arhitectul. Si, desigur, cu statul, de la care trebuie sa iei zeci de autorizatii de constructie. Atunci de ce sa nu te gandesti serios sa-ti simplifici viata apeland la o idee geniala: case din lemn? Sau case de lemn cum mai sunt cunoscute.

Mult mai ieftine, aceste case din lemn au si alte avantaje dintre care amintesc aici unul singur: se construiesc repede. Si inca unul: sunt foarte frumoase. Concret, te poti muta in mai putin de o luna in casa ta!

Pentru ca stiu ca vreti sa stiti mai multe despre casele din lemn, am apelat la informatiile de pe site-ul firmei Transval (www.transval.ro). Si iata ce am gasit:

Sistem constructiv

Fundatia la case de lemn - este continua sub ziduri si prevazuta, de regula, cu placa de beton armat, se executa conform proiectului si normelor tehnice. In situatia in care nu se doreste realizarea fundatiei cu placa de beton se poate opta pentru planseul din lemn.
 
Peretele exterior la case din lemn - este realizat din dulapi de 45x150 mm, peretele interior, din elemente de 45x100 mm, iar montantii (elementele verticale) sunt asezati in mod obisnuit la 40cm unul de celalalt. Captuseala exterioara la case din lemn este realizata cu placi de aschii orientate (OSB) de 12mm. Izolatia termica este asigurata de vata minerala de 150mm.

Se pot realiza case din lemn si in sistemului Holzrahmenbau (elemente de grosime 60 mm cu 60 cm distanta intre montanti).
 
Planseul peste fundatie la case din lemn - se realizeaza de regula in sistemul : hidroizolatie, polistiren, peste care se toarna o sapa de ciment iar cel intermediar se realizeaza din dulapi de 45x200 mm, pina la cei de 45x240 mm, lungimea lor fiind determinata de calculul de rezistenta. La partea superioara, planseul se rigidizeaza cu placi de OSB de 18 mm, izolarea fonica fiind asigurata de vata minerala de 100 mm, protejata de o folie - bariera de vapori.
 
Acoperisul la case de lemn - are structura de rezistenta tot din dulapi de 45x220...240 mm, asamblati in sistemul capriori-clesti sau in ferme grinda cu zabrele. Conlucrarea spatiala se realizeaza cu elemente liniare din lemn, benzi si piese metalice speciale, placi OSB sau astereala din scanduri.

La deschideri mai mari, in zona livingului sau in spatiul mansardat, se folosesc grinzi din lemn lamelar incleiat. Vata minerala umple spatiile dintre capriori (200 mm grosime). Este protejata la interior si exterior de folii speciale asigurand un confort termic deosebit.

Imbinarile se fac cu cuie speciale cu inclestare chimica aplicate pneumatic iar zonele de intersectie sunt dublate de piese metalice din clasa SIMPSON.

Mai multe informatii puteti obtine de pe site-ul www.transval.ro . De asemenea, puteti incerca si pe www.case-lemn.com , www.caseieftine.org sau www.case-de-lemn.com . Succes!

De asemenea, poti vizita si www.vreaucasasiteren.ro.căutare personalizată


RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport