Tags: Creveti a la Istanbul, usturoi, ciuperci, retete culinare



Vine o vreme cand orice blogger respectabil trebuie sa-si masoare fortele cu site-urile culinare. Asadar, ma prezint in fata voastra cu o reteta fenomenala, ce da un rezultat la fel de fenomenal: creveti prajiti in unt cu usturoi. Pentru ca am reteta de la Nicoleta Asci, colega mea de la Rentrop&Straton Turcia, in semn de consideratie, o voi numi "Creveti a la Istanbul":-)

Asadar, aveti nevoie de:

- jumatate de kilogram creveti (pot fi inghetati, va recomand Lidl, sunt la cel mai bun pret),
- 2-3 linguri unt
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lingurita piper rosu
- 1 lingurita sare
- jumatate kilogram ciuperci (preferabil proaspete, nu din conserva)
- un partener de gatit, de preferinta turc:-). Pe aceasta cale, ii transmit salutari lui Suat (sotul Nicoletei), care, din cate am aflat, are reteta de la niste bunici. Evident, bunicii o stiau de la alti bunici ce au cules-o, precum se culege folclorul, din Dobrogea, pe perioada luptelor turco-romane.

Iata ce spune Nicoleta, aceasta veritabila Sanda Toma a bucatariei din Istanbul:-)

Intr-o tigaie (eu mi-am luat una de BlackFriday) se adauga o lingura de unt, se topeste la foc mic si se adauga crevetii. Pentru aproximativ 10 minute se prajesc crevetii, apoi se adauga ciupercile. Se amesteca, apoi se pun piperul rosu, sarea si usturoiul (pisat).

Tot continutul se trece intr-un vas (de ceramica - de preferat, dar merge si unul din sticla yena), se maı adauga 1-2 linguri de unt, mai mult pentru arta si se introduce la cuptor, la 175 grade Celsius. Incalziti cuptorul in prealabil, sa nu va inghete crevetii pana ajunge temperatura la 175 de grade...

Nicoleta zice sa acoperim vasul cu o folie de aluminiu pentru aproximativ 10 minute, apoi se scoate folia si, cand untul s-a topit si a inceput sa sfaraie, puteti inchide cuptorul. Daca nu aveti vas de ceramica, ci doar de yena, folositi capacul. Are marele avantaj de a fi transparent, deci puteti sa va uitati din cand in cand, sa vedeti ce fac crevetii. In mod normal, ar trebui sa fiarba in suc propriu. SI nu de nervi:-)


Dupa ce inchideti cuptorul, nu uitati sa scoateti crevetii. Nu de alta, dar familia, prietenii, dar si vecinii aflati la masa va vor linsa. Pentru ca, am uitat sa va spun, orice hota ai avea, mirosul de creveti cu usturoi e atat de tare (si de bestial), incat o sa treziti papilele gustative ale intregului colegiu uninominal!...

Votati crevetii si, pofta buna!

P.S. Aceasta reteta a fost testata pe oameni. Nimeni nu a fost ranit. Din contra!

P.P.S. Cam asa ar trebui sa arate:



căutare personalizată






RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport