Furati pe internet la biletele de avionTags: Wizzair, www.wizzair.ro, zboruri ieftine, Wizz Air, low-cost, rezervari online, bilete avion, turism, Blu Air, Blue Air, Ryanair, easyJet, GermanwingsNewsletter - Bilete de avion ieftine

Un european din trei care isi rezerva on-line bilete de avion este inselat de operatori. Majoritatea companiilor aeriene luate in vizor de Comisia Europeana activeaza si in Romania.

O ancheta a Comisiei Europene privind aproape 400 de site-uri ale companiilor aeriene, ale agentiilor de turism sau tur-operatorilor demonstreaza ca o treime dintre europeni sunt furati sau in- selati atunci cand isi rezerva un bilet de avion pe internet.

Companiile aeriene avertizate si chiar amendate de Comisia Europeana sunt unele dintre cele mai mari de pe piata europeana, operatori ce efectueaza zboruri si in Romania. Printre acestia se numara Ryanair si Austrian Airlines. Ancheta, desfasurata de CE in ultimele luni, a avut in vedere site-uri din 15 tari europene, Romania nefacand parte dintre acestea.

Oficialii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) sustin ca probleme mari sunt si la site-urile din Romania care sunt „croite“ in cea mai mare parte dupa modelele aplicate in alte tari. „Importanta acestui tip de comert constituie un motiv suficient pentru ca ANPC sa dispuna desfa- surarea, in cursul acestui an, a unui control al site-urilor romanesti care pun la dispozitia calatorilor bilete pentru cursele interne si internationale“, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Taxe „uitate“

Principalele metode prin care companiile aeriene sau agentiile de turism isi insala clientii sunt afisarea unor preturi eronate pe siteuri, preturi care nu includ taxe de aeroport sau taxe de rezervare sau a unor reclame si oferte pentru care nu se specifica termenele.

Reprezentantii companiilor aeriene din Romania sustin ca incearca sa se puna la punct cu cerintele Uniunii Europene. „Noi afisam pe site preturi care includ taxele“, ne-a declarat Andreas Engel, purta tor de cuvant al Ryanair.

Potrivit CE, peste 50% dintre site-urile care vand bilete de avion la care Comisia Europeana a identificat nereguli in special la nivelul preturilor, al termenilor contractuali si al conditiilor impuse au corectat in ultimele luni deficientele, iar celelalte risca sa fie suspendate in cazul in care nu se conformeaza cu normele privind protectia consumatorilor. „Mesajul meu este clar, actionati acum sau o vom face noi. Avem nevoie de dovezi credibile privind imbunatatirea situatiei, pentru a clarifica practicile de vanzari si marketing din sector“, a avertizat comisarul european pentru protectia consumatorilor, Meglena Kuneva. In Romania, peste 30% din biletele de avion sunt rezervate electronic

Obligati sa umble la tarife

Ancheta demarata de Comisia Europeana privind neregulile la rezervarea biletelor de avion nu este prima incercare in acest sens. In urma cu cateva luni, autoritatea britanica care supravegheaza comertul a obligat 13 companii mari sa-si modifice site-urile astfel incat sa afiseze preturi corecte. Printre aceste companii se numara Ryanair, Wizz Air, Sky Europe si easyJet, companii care si-au modificat, in consecinta, si site-urile romanesti. Companiile aeriene depind de vanzarile de bilete pe internet, mai ales ca peste 700 de milioane de pasageri folosesc anual metoda rezervarii on-line in intreaga lume. Ryanair si easyJet sunt cei mai... (continuare in Evenimentul zilei )


căutare personalizată


RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport