Cand si cum zburam cu avioane low-costTags: Wizzair, www.wizzair.ro, www.wizzair.com, zboruri ieftine, low-cost, bilete de avion, Cluj Napoca, avion, aeroport, promotie, bilete avion, Aeroportul Otopeni, Aeroportul Baneasa, Blue Air, www.blueair-web.com, easyJetNewsletter - Bilete de avion ieftine

easyJet, liderul companiilor aeriene low-cost din Europa, a efectuat un studiu despre obiceiurile de zbor ale romanilor, care arata ca majoritatea pasagerilor care folosesc serviciile operatorilor low-cost sunt de sex feminin (60%), marea majoritate au varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani (46%) si prefera sa aiba drept companion o carte buna in timpul zborului (35%). Studiul a fost efectuat in Bucuresti, pe un esantion de 500 de respondenti.

Conform studiului, romanii aleg in mare parte calatoria cu avionul atunci cand pleaca in concediu in strainatate (80%), doar 11% dintre respondenti afirmand ca zboara in scop de afaceri. Media anuala a calatoriilor este pentru cei mai multi dintre cei chestionati de maximum trei pe an, (66%), aproape 9% dintre respondenti zboarand intre 4 si 6 ori pe an, in timp ce procentul celor care folosesc avionul ca mijloc de transport de mai mult de 10 ori intr-un an este de doar 1,80%.

Acelasi studiu easyJet despre obiceiurile de zbor efectuat in Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia, Slovenia si Turcia arata ca cei mai multi pasageri care zboara cu operatori low-cost provin din Polonia (77%) si Ungaria (63%), in timp ce doar 25% dintre croati si 30% sloveni au zburat o data cu un avion low-cost.

La intrebarea referitoare la cel mai mare avantaj oferit de zborul cu avionul, raspusurile au fost similare pentru Romania si celelate tari care au participat la chestionar, majoritatea respondentilor spunand ca aleg acest mijloc de transport datorita costurilor reduse si deoarece calatoria se desfasoara pe o perioada redusa de timp. Un alt motiv foarte important a fost siguranta zborului.

In ceea ce priveste planificarea calatoriilor, studiul arata ca majoritatea romanilor sunt obisnuiti sa-si rezerve biletele de avion cu o luna inainte (45%), in timp ce aproximativ 12% isi fac rezervarile de bilete cu doar cateva zile inainte de plecare. Acelasi procent de 12% prefera sa isi planifice calatoriile cu mai mult timp in avans, rezervandu-si biletele cu peste doua luni inainte de momentul plecarii.

35% dintre pasagerii romani prefera sa asculte muzica la MP3 player pe durata calatoriei cu avionul, 26% prefera sa lucreze pe laptop, iar 35% sa se relaxeze citind o carte. In ceea ce priveste tovarasii de zbor, romanii au preferinte similare cu ale respodentilor din Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia, Slovenia si Turcia, barbatii afirmand ca ar prefera ca pe locul de alaturi sa se afle Angelina Jolie, in timp ce doamnele ar dori sa calatoareasca langa George Clooney sau Brad Pitt.

easyJet este liderul companiilor aeriene low-cost din Europa, avand in prezent 154 de aeronave care acopera 389 de rute intre 103 aeroporturi din 26 de tari. easyJet a transportat peste 38 de milioane de pasageri in ultimele 12 luni.

(informatie preluata de pe fluxul AmosNews)căutare personalizată


RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport