Tags: Wizzair, Blue Air, MyAir, Sky Europe, bilete de avion low-cost, zboruri ieftine.



Newsletter - Bilete de avion ieftine

Calatoriti mult?

Companiile low-cost coboara preturile pe pamant!

Uniunea Europeana inseamna, in primul rand, o piata de aproape 500 de milioane de consumatori si oportunitati imense de noi parteneriate de afaceri. Parteneriatele implica mobilitate, iar mobilitatea se traduce prin bugete semnificative alocate calatoriilor. Chiar daca preturile biletelor de avion pentru companiile traditionale au inregistrat scaderi dramatice, un drum pana in Germania inca este o avere. Nu si cu un operator low-cost.

Analiza situatiei existente

Sa presupunem ca ati purtat o corespondenta indelungata cu un partener din Anglia si ca a sosit momentul sa-i faceti acestuia o vizita. Aveti la dispozitie mai multe variante de deplasare. Prima ar fi autoturismul personal, dar e drum lung, trebuie sa treceti prin Eurotunel (foarte scump) si, in plus, in Anglia se conduce... pe partea stanga. Ca sa nu mai spunem ca aveti nevoie de o saptamana pentru drumul dus-intors. Prea multe potentiale probleme... Puteti apela la tren, dar ati face aproape la fel de mult ca si cu masina. Curse maritime intre Constanta si cine stie ce port englez inca nu exista (si aici timpul este un mare handicap) asa ca ar mai ramane autocarul si avionul. Autocarul cade din start, din trei motive: faceti doua zile si jumatate pana la Londra, este extrem de incomod si, peste toate, sunteti om de afaceri nu un turist iesit la primul sau drum "peste". Asadar, ultima solutie: avionul. Comod, rapid, sigur si... ieftin. Asta daca stiti sa cautati.
Va uitati pe site-urile companiilor cunoscute si realizati ca trebuie sa faceti credit la banca pentru un bilet. Cu British Airways, un bilet Bucuresti-Londra-Bucuresti (e adevarat, Londra-Heathrow), cu plecare in 16 aprilie si intoarcere pe 22 aprilie va scoate din buzunar nu mai putin de 446 de euro. Exista o varianta mai ieftina cu Alitalia, dar trebuie sa faceti escala la Roma cateva ore. Insuficiente pentru a avea timp sa faceti un tur de oras, dar suficiente pentru a va obosi inutil. Puteti insa sa mergeti direct la Londra si sa platiti cu 150 de euro mai putin!

Strategia de reducere a costurilor

Pentru aproximativ aceleasi date, singura modificare fiind intoarcerea cu o zi mai devreme, la Wizzair gasiti bilet cu mai putin de 300 de euro. Iar daca faceti rezervarea cu mai mult de 45 de zile, sansele de a gasi un bilet la doar 150 de euro sau chiar 100 de euro sunt foarte mari! E adevarat, Wizzair nu zboara pe Heathrow, ci pe Luton, dar cei care stiu ce nebunie e in jurul principalului aeroport din capitala Angliei stiu ca e mai bine sa aterizezi pe un aeroport secundar. Asadar, de ce sa alegeti un zbor scump cand puteti alege unul ieftin? Low-cost, cum este denumit conceptul care a revolutionat transportul aerian in ultimii ani.
Ce inseamna zbor low-cost? O definitie rapida: calatorie cu avionul cu o companie care utilizeaza aeroporturi mici sau secundare (taxele sunt mult mai mici aici), acelasi tip de avion (reducerea costurilor de intretinere a flotei) si nu asigura mancare sau bautura la bord in pretul biletului. Cu alte cuvinte, va urcati in avion si ajungeti la destinatie rapid. Vreti sa mancati, dati 2 euro pe un sandwich. Vreti sa beti ceva, dati 2 euro pe o cafea. Dar de la 4-5 euro pe mancare pana la preturi mai mari cu sute de euro in cazul companiilor "traditionale" este cale lunga. Mai ales ca, dupa recesiunea declansata de momentul "11 septembrie", s-a dus cu desfatarile culinare cam pe toate rutele...
Conceptul low-cost presupune doua avantaje imense: bilete se comanda si se platesc prin Internet (primiti un voucher sau un simplu cod al biletului), iar timpul petrecut la aeroport scade sub o jumatate de ora in multe cazuri (fata de chiar 2 ore in cazul marilor companii aeriene). Sunt si dezavantaje (foarte rar zborurile sunt anulate, aeroporturile secundare sunt la distante mai mari de orase), dar economiile sunt importante. Daca va ganditi cum veti arata in fata partenerului coborand dintr-un avion al unei companii low-cost, trebuie sa va linistim: veti arata inteligent! Tot mai multi oameni de afaceri occidentali aleg aceasta varianta ieftina si comoda!
Important! Consultati ofertele low-cost si pentru zborurile interne. Nu neglijati nici oferta Tarom care incearca din greu sa tina pasul cu... noile tendinte.

Actionati ACUM!
Intotdeauna cand trebuie sa efectuati un zbor peste hotare (sau chiar in tara) luati in calcul si ofertele companiilor low-cost. Impuneti-le acelasi lucru si angajatilor dumneavoastra care calatoresc frecvent.

Companii low-cost prezente in Romania

Wizzair (Ungaria)
www.wizzair.ro

Blue Air (Romania)
www.blueair-web.com

MyAir (Italia)
www.myair.com

Sky Europe (Slovacia)
www.skyeurope.com

(articol aparut in newsletterul Profit editat de Rentrop&Straton)



căutare personalizată






RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport