Sporurile de vechime si cele de noapte nu vor fi eliminate



Tags: Sporurile de vechime si cele de noapte nu vor fi eliminate, buget, Emil Boc, somaj, salariu minim pe economie, pensii



Sporurile de vechime si cele de noapte nu vor fi eliminate, iar sporurile pentru orele suplimentare vor fi inlocuite cu ore libere acordate in compensare, a precizat, vineri seara, la Palatul Victoria, premierul Emil Boc.

"Pentru reducerea cheltuielilor de personal in 2009 este necesara reducerea sau eliminarea unor sporuri, stimulente sau prime care impovareaza bugetul de stat. Nu ne referim la sporurile consacrate de Codul Muncii, cum sunt sporul de vechime sau cel de noapte", a precizat Emil Boc.

Premierul a aratat, insa, ca, in ceea ce priveste sporul de 75 la suta care se acorda, in prezent, persoanelor care lucreaza pentru atragerea fondurilor europene, noua fomula va prevedea ca sporul poate ajunge pana la 75 la suta si va fi acordat numai persoanelor care au aceasta atributie.

De asemenea, o serie de sporuri, precum cel pentru utilizarea unei limbi straine sau indemnizatia pentru auditul public vor fi considerate sarcini de serviciu. Indemnizatia de conducere va fi mentinuta insa va fi acordata numai pe baza unor conditii foarte clare stabilite de seful institutiei. Sporul de antena se va acorda numai in cazurile in care exista un pericol pentru buna functionare a institutiei sau pentru sanatatea angajatilor.

Cat priveste stimulentele, primul-ministru a reafirmat ca, de multe ori, acestea depaseau de doua, trei sau chiar patru ori salariul de baza.

"Cheltuielile cu personalul s-au dublat in perioada 2005 - 2008. Au fost create 162.000 de posturi suplimentare, cele mai multe - 50.000, in administratia centrala", a precizat Boc.

Acesta a dat ca exemplu cativa directori generali din ministere ale caror venituri totale cresteau substantial prin acordarea unor astfel de stimulente. Astfel, un director general din Ministerul Comunicatiilor care avea un salariu de baza de 2.051 lei ajungea la un venit total de 12.426 lei pe luna. Un director general de la Ministerul Agriculturii cu un salariu de baza de 3.656 lei castiga un venit total de 11.963 lei, un director general din Ministerul Economiei avea un salariu de baza de 3.859 lei si obtinea un venit total de 18.964 lei, iar un director general din Ministerul Muncii avea un salariu de baza de 2.051 de lei si un venit total de 14.538 lei.

Joi seara, premierul a anuntat ca salariile si pensiile vor creste cu... (continuare in CeSalariuMerit.ro)


căutare personalizată






RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport