De la Marx la capitalismul salbatic, trecand agale prin criza



Tags: De la Marx la capitalismul salbatic, trecand agale prin criza, Ghidul Angajatului



"Angajatul este mereu pe primul plan!". Daca faci o vizita prin cele mai mari companii din Romania, vei gasi pe pereti postere superbe, cu misiunea firmei. Din aceste posteri afli cat de important esti tu, angajatul, pentru firma respectiva. in "Moartea caprioarei" a lui Labis este un vers celebru: "Mananc si plang. Mananc". Il putem adapta foarte usor: Citesc si plang. Dar nu mai citesc, doar plang.

Citind cum tu, angajatul, esti cel mai important pentru companie, realizezi ca, de fapt, actionarii au demarat afacerea pentru tine, nu pentru ei. si plangi din nou, de emotie si de bucurie. Opreste-te din plans angajatule, si trezeste-te! Economia de piata nu tine cont de oameni. Capitalismul salbatic este guvernat de un singur principiu: PROFITUL. Iar tu, angajatule, nu prea ai ce sa cauti in acest principiu. Daca maine s-ar inventa un robot care sa faca tot ceea ce faci tu, care sa gandeasca tot ceea ce gandesti tu, administratorul afacerii te-ar da afara fara sa clipeasca!

Criza aceasta mondiala, a carei coada de cometa inca ne afecteaza, ne-a aratat din nou ca noi, muritorii de rand, nu contam deloc. Mari banci, fonduri de investitii au dat faliment. Angajatii au ramas fara servicii, iar managerii de top si-au tras bonusuri de milioane, zeci de milioane, sute de milioane. De euro. Atat de evident incat conducatori de stat si de govern cu obraz mai subtire au venit in fata poporului si si-au cerut scuze. Spunand ca, de fapt, nu prea au ce face... Regulile economiei mondiale sunt complicate, facute in centre financiare unde ora de munca se plateste in aur, iar tichetul de masa are valoarea unui homar servit cu sos de trufe. Asezonat cu un Chateau Petrus din 1975, probabil unul din cele mai bune vinuri Bordeaux din toate timpurile.

Unde esti tu in cuvintele de mai sus? NICAIERI! De aceea ai achizitionat acest ghid. Primul Ghid al Angajatului publicat vreodata in Romania. Un exercitiu editorial care ne va atrage critici din partea marilor corporatii, a insitutiilor de stat. insa e momentul ca tu sa realizezi ca ai DREPTURI. Ca trebuie sa construiesti capitalismul, dar, in acelasi timp, trebuie sa nu incetezi a fi om. Nu esti o masina, esti o fiinta umana cu dorinte, aspiratii, sperante, bucurii si tristeti.

"Imperiul libertaţii incepe de fapt abia acolo unde inceteaza munca impusa de nevoie şi de oportunitatea exterioara" (Karl Marx, Capitalul). Daca tot ne-a trebuit economie de piata, haideti sa jucam dupa regulile ei. Haideti sa muncim, dar sa cerem sa fim respectati. Sa nu fim pe primul plan - asta e doar o gluma buna, pe care o fac seara la club cei ce degusta bauturi vechi de 20 de ani - dar sa fim macar pe al doilea plan. Sa ne asociem, impreuna, in cel mai mare sindicat al angajatilor din Romania si sa cerem sa fim tratati asa cum meritam: ca niste parteneri ai actionarilor. Fara noi, nici un actionar nu poate sa faca bani. De la femeie de servici la director general, cu totii suntem cele mai importante rotite in angrenajul oricarei firme.

Ti-am pregatit, in acest ghid, peste 250 de idei, metode, trucuri si sfaturi care, aplicate fie si in mica masura, iti garanteaza faptul ca vei trai mai bine. Pana la urma, este ceea ce ne dorim cu totii.

P.S. Cartea Ghidul Angajatului, cea mai importanta aparitie editoriala a anului, poate fi gasita aici.


căutare personalizată






RSS 2.0 - Campeanu.ro Flux RSS | Ajutor

E-@ltfel Romania | Marketing online | Controlul si reducerea costurilor | Corespondenta de afaceri | Strategii de vanzari | Stirea zilei | Bilete avion ieftine | Sport